Winkelcentrum Zuidplein

Winkelcentrum Zuidplein

Shoppen, Eten en Beleven

Wanneer je van Noord over de bruggen of door de tunnel richting Zuid gaat, ben je zoals de Rotterdammer zegt ‘op Zuid’. Ook in dit gedeelte van de Maasstad is volop bedrijvigheid te vinden op allerlei gebieden. Vooral wat winkelen betreft is er voor elk wat wils. Hartje Zuid ligt namelijk Nederlands grootste overdekte winkelcentrum. Welkom op het Zuidplein.

Rotterdam Zuid is een smeltkroes van diverse culturen. Het gebied kent zo’n 170 nationaliteiten. Die diversiteit is terug te zien in het winkelaanbod in het winkelcentrum Zuidplein. Het winkelcentrum telt zo’n 154 winkels, maar biedt volgens Else Veuger, winkelcentrummanager, meer dan alleen winkelen. “Shoppen, Eten en Beleven, daar staat het Zuidplein voor. Het is bij ons makkelijk winkelen, er is voldoende gelegenheid tot lekker eten en er is vaak ook nog iets gezelligs te beleven. Het leuke is de variëteit onder de winkels. Wij hebben hier de grote namen, zoals Primark, H&M en C&A, maar daarentegen zijn er ook kleinere boetiekjes als Lara Mode, Take Five of Tanoli. Het feit dat bij ons de beste nagelstudio’s van Nederland zitten vinden wij natuurlijk erg leuk. De ligging is ideaal. Het winkelcentrum is snel aan te rijden via de ring, Zuidplein is hét openbaar vervoer knooppunt van Zuid- Nederland en er is volop parkeerruimte. Dit maakt een dagje winkelen voor Rotterdammers, maar ook voor mensen uit de regio en zelfs Zeeland en België aantrekkelijk.”

Springkussen

Gezellig winkelen, betekent ook zorgen dat alles goed geregeld is. Elke zaterdag worden leuke activiteiten georganiseerd en op woensdagmiddag staat er een springkussen. Ook wordt de samenwerking opgezocht met Ahoy, Theater Zuidplein en andere lokale, culturele instanties. Veuger: “Met zo’n 10 miljoen bezoekers per jaar hebben wij niet echt te klagen. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Wij besteden ook aandacht aan de schoolgaande jeugd. Samen met het nabij gelegen Zadkine College, het Albeda College en andere opleidingsinstituten bieden wij stageplaatsen en afstudeerprojecten aan. Op het Zuidplein gaat het niet alleen om het nu, maar ook om de toekomst. Ik zou zeggen, tot ziens op het Zuidplein.”

Winkelcentrum Zuidplein

Zuidplein hoog 420
3083 BL Rotterdam
T010 4810344
Einfo.zuidplein@mvgm.nl
Winkelcentrum Zuidplein
Zuidplein hoog 420
3083 BLRotterdam