Innovatieve
installateur

Zijn ogen beginnen te glimmen. Natuurlijk, geeft hij toe, vier van de vijf dagen is het werk standaard, soms wat saai zelfs. “Maar die vijfde dag maakt alles goed. Dan lossen we een probleem op dat onmogelijk leek. Of we bedenken iets nieuws, een creatieve oplossing voor iets waar we al tijden mee worstelen. Fantastisch.”

Met veel passie leidt Wim van der Vloed zijn bedrijf, Technische Installaties Van der Vloed BV, vanuit Schiedam. Ontwerp en aanleg van gebouwbeheersystemen (die het binnenklimaat regelen), warm- en koudwaterleidingen, centrale verwarming en ventilatie. Met als uitdaging voor de toekomst, het terugdringen van het energieverbruik in woningen en bedrijfspanden.

Het is slechts een greep uit de diensten die hij verleent. En dat doet het familiebedrijf al meer dan 130 jaar. Wim is de vierde generatie. Het begon in 1884 met de kopersmederij van zijn overgrootvader Nicolaas. Dat werd uitgebreid met loodgieters- en dakbedekkingswerk. Diens zoon Lodewijk voegde gas- en cv-installaties toe. “Mijn vader Bernard begon met airconditioning en de aanleg van viskwekerijen in Afrika.”

Met Wim automatiseerde het bedrijf sinds 1980. En die ontwikkelingen gaan nog altijd door. Woningen energieneutraal krijgen in 2030. Door middel van domotica de installaties op afstand kunnen regelen, bijvoorbeeld via een app op je telefoon.

Van der Vloed bedenkt ook zelf innovatieve oplossingen. Neem DESY, ofwel thermische desinfectie van de waterleiding. “Met dit systeem verwarmen we het water tot boven de 65 graden, zonder chemicaliën, zodat er ook geen resten van in het drinkwater achterblijven. Zo krijgen we binnen een dag waterleidingen legionellavrij.” Zelfs installaties in hotels en sporthallen. “Dat is het leukste van ondernemen. Klaar zijn voor de toekomst.”

Van der Vloed Technische Installaties BV

Van Heekstraat 41
3125 BN Schiedam
T010-4669563
Einfo@vdvloed.nl
Van der Vloed Technische Installaties BV
Van Heekstraat 41
3125 BNSchiedam