Grand Hotel Central

Grand Hotel Central

Grandeur in modern jasje

12:00 We hebben er zin in: een weekend genieten in de coolste stad van Europa. En daar zijn we dan, bij de balie van Grand Hotel Central, perfect gelegen, midden in het kloppende hart van de city. De intrigerende grandeurelementen van weleer, het hotel dateert van 1917, en de actuele inrichting maken het hotel een spannende kruising tussen een filmset van David Lynch en een goed modern driesterrenhotel. Op het geluid van de klassieke hotelbel, volgt een vriendelijk ontvangst.

12:15 We brengen de bagage naar onze ruime kamer, voorzien van bedden die een donzen bekleding gelijk een zachte wolk kennen. Natuurlijk houden we even inspectie: het ruikt lekker fris, alles is brandschoon, TV en koffiezetter zijn aanwezig. We strekken ons breed over het bed. Openen de ramen en beoordelen het uitzicht op de Kruiskade en het Hilton. Toplocatie. Rotterdam! We zijn er. Wat gaan we doen?

17:00 Gestruind hebben we, hand in hand, via Dudok, waar de appeltaart als lunch diende, richting Laurenskerk naar de Markthal; een waanzinnig stukje architectuur met een plafond als een moderne sixtijnse kapel. Vandaar via de al even eigenaardige kubuswoningen naar de oude Haven, om bij Grand Café ’t Witte Huis weer te pauzeren. De drankjes vielen goed. We nestelen ons rozig op het bed. De avond is jong en veelbelovend.

19:00 De lounge en bar van dit 3-sterrenhotel zijn als een filmset uit de jaren vijftig; een beleving an sich. Ons welkomstdrankje wordt hier ingeschonken. We verheugen ons op de Meent. Dáár gaan we eten… bij 1nul8, eerst een spannende cocktail en dan lekker eten.

02:00 Ouderwets goed… Lachend komen we thuis. Veel later dan gepland duiken we er pas in. Eerst voelt het wat onwennig, want anders, ja, luxer dan het eigen bed. Aan de andere kant: uitnodigend en vrij, ook.

09:30 Verse jus, croissants, gebakken eieren, fruit. We kijken elkaar aan met een brede glimlach. Vers gedoucht en tevreden. Hoe is het mogelijk om zoveel ambachtelijk comfort voor deze prijs te kunnen beleven? We hebben bovendien nóg een hele dag te genieten. Koopgoot, Swingende zwaan, Museum Boymans, Blijdorp, de bootjes of Euromast? Alles kan in deze wereldstad.

21:00 We halen onze bagage op, die we na het uitchecken in een bewaakte ruimte van het hotel konden laten staan. Lief meedenkend personeel. Wat een service, wat een topdag, wat een topstad. Rotterdam biedt teveel voor één break-out weekendje. Zeker weten dat we hier terugkomen. Naar Rotterdam en naar dit Grand Hotel Central, waar nu perfecte herinneringen aan gekoppeld zijn. Voor mij zullen die twee namen eeuwig verbonden blijven.

Grand Hotel Central

Kruiskade 12
3012 EH Rotterdam
T010-414 0744
Einfo@grandhotelcentral.nl
Grand Hotel Central
Kruiskade 12
3012 EHRotterdam