Van den Assem Schoenen

Van den Assem Schoenen

Geboren in een schoenendoos

Berry van den Assem werd naar eigen zeggen ‘geboren in een schoenendoos’. Het ging bij de directeur-eigenaar van Rotterdams bekendste schoenenzaken thuis dan ook echt alleen maar over schoenen. Al snel wist de jonge Van den Assem-telg dat hij niets liever wilde dan zelf ook in de winkel staan.

Voor de noodzakelijke kennis stationeerde Berry’s vader hem een paar jaar bij gelauwerde schoenfabrieken Greve en Van Bommel. Daarna werkte hij bij een Italiaanse fabrikant om de taal te leren. Iets dat hem in zijn contacten met Italiaanse leveranciers nog altijd heel goed van pas komt.

‘Welkom thuis’-gevoel

“Het schoenenvak is voor ons veel meer dan alleen verkopen”, vertelt Berry van den Assem trots. “We investeren in mooie winkels en het ontvangen van de klant. Het begint al bij de etalage. Daar maken we elke keer weer iets bijzonders van. Binnen gaat het om het echte ‘welkom thuis’-gevoel. Het plezieren van mensen zit al honderd jaar in onze genen. Mijn vader komt uit Rotterdam en mijn moeder uit Brabant, een ideale combinatie van gastvrijheid en hard werken.”

DNA

De schoenenpassie in de familie Van den Assem begon al eerder, bij zijn opa. “Alles moest van leer zijn en had de beste pasvormen”, herinnert Berry van den Assem zich. “En vooral Nederlands fabricaat hè. Mijn vader, zijn broer, zus en daarna ik maakten het assortiment geleidelijk modieuzer en luxer. Maar nooit hebben we ons DNA – kwaliteit en perfecte pasvorm – uit het oog verloren.”

Snoepdoos

Inspiratie voor het mooie assortiment doet de familie Van den Assem op over de hele aardbol. Berry van den Assem: “We kijken niet alleen naar etalages, maar ook naar onder andere restaurants en musea. Zo weten we wat er ‘op straat’ speelt en pikken we nieuwe trends snel op. De kunst is dan om op de grote beurzen, bijvoorbeeld die in Milaan, de beste schoenen te selecteren. Dit voelt telkens weer net alsof ik in een snoepdoos ben beland. Het is dan vooral oppassen dat je niet teveel inkoopt.”

“Buiten op straat
kijk ik alleen maar
naar beneden”

Prachtige leesten

“Als je aandacht besteedt aan jezelf met goede kleding mogen mooie schoenen niet ontbreken”, stelt Berry van den Assem. “Het kleedt perfect af en maakt je uiterlijk compleet. Ongepoetste schoenen of een mooi maatpak met daaronder schoenen die nergens op slaan, vind ik persoonlijk verschrikkelijk om te zien. Eigenlijk ben ik altijd wel met schoenen bezig. Buiten op straat kijk ik alleen maar naar beneden. Als je me vraagt wat ik echt een mooie herenschoen vind, dan zeg ik meteen Santoni. De prachtige leesten, materialen en het lef waarmee ze met nieuwe modellen durven te komen: voor mij de absolute top. Bij vrouwen kijk ik graag naar een mooie pump. Hoe hoger de hak, hoe meer de kuitspieren zich spannen. Als je daarop kunt lopen is dat verdraaid elegant.”

Van den Assem Schoenen

Dalkruidbaan 158
2908 KC Capelle a/d IJssel
T010 2519374
Einfo@assem.nl
Van den Assem Schoenen
Dalkruidbaan 158
2908 KCCapelle a/d IJssel