O'Pazzo Rotterdam

O’Pazzo Rotterdam

Avontuurlijk Italiaans

Verwacht geen standaard salade caprese bij het Italiaanse restaurant O’Pazzo aan de Mariniersweg. Hier eet je klassieke Italiaanse gerechten met een knipoog. Chef-kok Jeroen Smits toont lef door te variëren in de Italiaanse keuken. Eigenaresse Defne Stephenson adviseert de gast met haar uitgebreide wijnkennis. Dat het goed is, moge duidelijk zijn, veel Italiaanse families zijn er vaste klant.

Inktvis tagliatelle met zeewater garnalen, masala, geserveerd met huis gemaakte mango-yoghurt-rode peper ijs. Het zijn dit soort gerechten die chef-kok Jeroen Smits creëert. O’Pazzo heeft een à la carte restaurant, een pizzeria met een eigen menukaart en een wijnbar. De pizza Sapori d’ Estate met onder andere gorgonzola, Coppa di Parma, en in aceto balsamico gemarineerde, zoete vijgen wordt genoemd in het boek Beste Pizzeria in de wereld. De eigen koffie wordt door Ketelbinkie en debestekoffievan.nl als lekkerste koffie van Rotterdam genoemd. En dan zijn ze ook geselecteerd tot nummer één pizzeria van Nederland.

75 wijnsoorten

De Italiaanse inrichting geeft je het gevoel alsof je in een ‘ristorante’ in Napels aan het dineren bent. Stephenson: “Ik ben verliefd op de inrichting van O’Pazzo. Ons winkeltje met Italiaanse producten hebben we helemaal aangepast aan deze stijl. In onze prachtige kelder met wijnvoorraad liggen 75 wijnsoorten van Italiaanse en Oostenrijkse komaf, hiervan bieden wij er 22 per glas aan. Ik adviseer onze klanten graag over de juiste wijn. Sommige gasten combineren een pizza met een mooie Amarone, maar onze huiswijn is ook een aanrader.” Smits vult aan: “Waar het bij ons om draait, zijn goede producten. Ieder seizoen verras ik onze gasten door nieuwe gerechten te bedenken en te maken.” Defne: “Het enige constante aan O’Pazzo is verandering.”

O’Pazzo Rotterdam

Mariniersweg 90
3011 NV Rotterdam
T010-2827107
Einfo@opazzo.nl
O’Pazzo Rotterdam
Mariniersweg 90
3011 NVRotterdam