van Ballegooijen Uitvaartverzorging

van Ballegooijen Uitvaartverzorging

Een waardige en zorgeloze uitvaart

Van Ballegooijen Uitvaartverzorging neemt u de zorg uit handen rondom het in goede banen leiden van de gehele uitvaart. Walter van Ballegooijen: “Het overlijden is een onderdeel van het leven. Wanneer dat stukje op een waardige en zorgeloze manier wordt geregeld, dan kunnen nabestaanden op deze verdrietige periode toch met een goed gevoel terugkijken.”

Een uitvaartmotor of een bakfiets, tegenwoordig is niets te gek als het gaat om uitvaarten. Walter van Ballegooijen kijkt nergens meer van op. “Het geeft aan dat de uitvaartwereld aan het veranderen is. En eerlijk is eerlijk, dat was best nodig. Een geboorte of een trouwerij zijn levensgebeurtenissen waar we in onze maatschappij veel aandacht aan schenken. Terwijl op begrafenissen en crematies nog lang een taboe heeft geheerst. Traditioneel, behoudend dat waren toch wel de kenmerken. Wat dat betreft zijn wij altijd al vooruitstrevend geweest. Wij waren één van de eerste die een rouwkaart met een afbeelding wilden. Zo’n twintig jaar geleden waren het allemaal dezelfde kaarten met alleen maar tekst. Ook mooi, maar wij vonden dat nabestaanden meer keuze moesten hebben, zoals een rouwkaart met een mooie foto. Daar werd door sommigen argwanend tegen aan gekeken. Wij hebben doorgezet en nu is het de normaalste zaak van de wereld.”

Het is kenmerkend voor het familiebedrijf. Vader H.P. van Ballegooijen startte – nadat hij eerst bij een andere uitvaartorganisatie in loondienst was – in 1968 zijn eigen uitvaartverzorgingsbedrijf. “Mijn vader heeft dit beroep niet gekozen vanuit een opleiding, maar vanuit liefde en gevoel voor het vak. Hij had het gevoel het beter te kunnen, anders, toen al. Mijn broer en ik hebben de zaak overgenomen en inmiddels werkt mijn neef en mijn zoon hier ook met allemaal datzelfde gevoel. Je bent een korte tijd betrokken bij een belangrijke levensgebeurtenis van een familie. Ervoor zorgen dat die laatste momenten zorgeloos en waardig verlopen dat geeft, ondanks het grote verdriet, ons voldoening. Daar doen we het voor.” Het belangrijkste doel voor Van Ballegooijen Uitvaartverzorging is de uitvaart geheel naar wens van de nabestaanden te laten verlopen en de zorg uit handen nemen. “Persoonlijk contact staat voorop”, vertelt Van Ballegooijen. “Voor iedereen die te maken krijgt met een overlijden proberen wij het leed zoveel mogelijk te verzachten. Elke uitvaart is anders en soms afhankelijk van een bepaalde achtergrond of cultuur. Wij maken een waardig afscheid voor iedereen mogelijk. Dat is belangrijk bij het verdere verwerken van het verdriet en verlies ongeacht religie of cultuur.”

van Ballegooijen Uitvaartverzorging

Strevelsweg 335
3073 DZ Rotterdam
T010 485 5110
Einfo@ballegooijen.nl
van Ballegooijen Uitvaartverzorging
Strevelsweg 335
3073 DZRotterdam