Schmidt zeevis Rotterdam

Schmidt zeevis Rotterdam

De kracht van Schmidt

Verse vis

Praat je in Rotterdam over vis, dan praat je over Schmidt Zeevis. Sterrenrestaurants kopen er hun exclusieve vis in, zo ook de bewuste amateurkok en menigeen hapt er graag een visje weg in de lunchcorner, uiteraard met een glaasje Sancerre erbij. Voor elk wat wils bij Schmidt Zeevis en dat al sinds 1916.

“In 1980 zette ik mijn eerste stappen bij Schmidt Zeevis, om er vervolgens niet meer weg te gaan. Als chauffeur leverde ik door heel Nederland aan restaurants, hotels en natuurlijk ook de toprestaurants. Die contacten kwamen mij later goed van pas als chef expeditie. ‘Heb je niet wat leuks voor me?’ vroegen de chef-koks. Ja hoor, zei ik, en zo begon ik met de in- en verkoop van bijzondere vissen zoals de red snapper en de octopus. De kracht van Schmidt Zeevis is in al die jaren onveranderd: snelheid en versheid. Door die hoge kwaliteit, onderscheiden we ons.

Koninklijk huis

“Werken bij Schmidt is dynamisch. Worden vandaag in Azië de garnalen gevangen? Dan verkopen wij ze nu al aan de bedrijven. Horecaondernemers zijn onze belangrijkste klanten, maar wij bevoorraden ook cruiseschepen en leveren buiten Europa, bijvoorbeeld het Midden-Oosten. Wij zijn een Rotterdams bedrijf, maar opereren internationaal. Dat betekent topsport voor ons. Zelfs op het Koninklijk Huis eten ze geregeld vis van Schmidt, dat maakt ons natuurlijk extra trots.

Rotterdamse wortels

“De verhuizing van ’t Vaste Land naar de Spaanse polder was een logische stap. Natuurlijk groeiden we uit ons jasje, maar door de centrale ligging nu aan de snelweg kunnen we nog sneller leveren én onze klanten kunnen voor de deur gratis parkeren. Bovendien zijn de huisvestingskosten een stuk lager geworden. De afgelopen periode was spannend. Nadat de familie Schmidt zich had teruggetrokken, zijn we verder gegaan onder de vlag van de Kennemer Groep. Dat ging goed. Totdat er andere plannen kwamen. Schmidt, moet Schmidt blijven, is altijd mijn stelling geweest. Samen met Jos van Vuren, de financiële man van Schmidt Zeevis heb ik een plan bedacht om het bedrijf over te nemen. Met overigens toen al de nieuwbouwplannen in gedachten. Inmiddels zijn we samen eigenaar en twee handen op één buik. De overname, de verbouwing, een nieuwe vestiging in de Markthal het is ons gelukt, mede door de support van relaties, zowel op privé als op zakelijk gebied. Schmidt Zeevis is een bedrijf met Rotterdamse wortels, en dat moet altijd zo blijven.”

Schmidt zeevis Rotterdam

Matlingeweg 333
3044 EV Rotterdam
T010 4443555
Ewinkel@schmidtzeevis.nl
Schmidt zeevis Rotterdam
Matlingeweg 333
3044 EVRotterdam