In de Ban van de Ring

Een blijvende herinnering

Goud, platina, zilver en edel- stenen, of liever titanium of staal. In zijn atelier maakt goudsmid Gert Harkema sieraden naar de wens van de klant. “Als een klassieke vakman maak ik alles met de hand, geen sieraad is bij mij hetzelfde.”

“Ik maak vaak een sieraad naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis. Het is gekoppeld aan iets emotioneels, zoals een trouwerij, een geboorte, maar soms ook na een overlijden. Dan maak ik een sieraad waar het as van de overledene in verwerkt is of ik verwerk oude sieraden tot een nieuw sieraad. Het zijn emotionele momenten. Het door mij gemaakte sieraad is onderdeel van een intieme gebeurtenis. Het feit dat ik iets blijvends maak, iets wat een herinnering is, maakt mijn werk bijzonder.

Witte de Withstraat

“Het is voor mensen soms lastig te omschrijven wat ze willen. Door eenvoudige vragen te stellen komen we een heel eind. In een paar

steekwoorden krijg ik een opdracht door. Welk materiaal vindt u mooi, welke kleur moet het zijn, moet het breed of juist slank zijn, strak of organisch, modern of klassiek? Het is leuk om voor elk budget een mooi sieraad te maken. Het mooiste moment is als de klant het sieraad komt ophalen. Als de klant blij is, dan is het goed, dan ben ik tevreden.

In de Ban van de Ring ligt in de gezellige Witte de Withstraat. Toen ik de winkel begon verklaarde mijn omgeving mij voor gek. Het was namelijk 2008; het begin van de crisis. Maar het heeft goed uitgepakt. Sterker nog, mijn klanten komen niet alleen uit Rotterdam, maar uit het hele land. Ik ben goudsmid in de klassieke zin. Alles maak ik met de hand op ambachtelijke wijze. Vakmanschap, daar draait het bij mij om. Ik werk met de mooiste materialen en de zuiverste edelstenen. Hiervan heb ik altijd een ruime keuze op voorraad. Het begint met een klompje goud en eindigt in een blijvende herinnering.”

In de Ban van de Ring

Witte de Witstraat 41a
3012 BM Rotterdam
T010 2143575
Einfo@indebanvandering.nl
In de Ban van de Ring
Witte de Witstraat 41a
3012 BMRotterdam