Restaurant Thuisch
Oost, west, Thuisch best
Rotterdam heeft inmiddels een goede naam opgebouwd op culinair gebied. Van luxe sterrenrestaurant tot gezellige eettentje, er is voor elk wat wils en volop keuze. Lisette Lankhaar heeft de keus nog wat lastiger gemaakt met een nieuw restaurant in Kralingen. Een uniek concept, voor Rotterdam én voor de rest van Nederland. Goed eten op een plek waar je je thuis voelt. Welkom Thuisch.
“Ik was getipt over een pand aan de Oude Dijk. Verschrikkelijk, vonden anderen het. Maar ik zag een prachtig gebouw wat volop in de zon stond met achter een grote tuin en een mooie boom. Het voelde meteen goed. Het concept, zo had ik bedacht, zou moeten aansluiten bij de omgeving. In Kralingen zijn dat vooral gezinnen met kinderen. Een warme plek, toegankelijk, waar volwassenen maar ook kinderen zich prettig voelen en waar natuurlijk een goede maaltijd wordt geserveerd. En dat is gelukt. Zodra je ons restaurant binnenloopt, voel je je thuis. Wij werken hier met verse producten. Vlees en vis wordt geroosterd en onze Thuisch burger is vanaf dag één favoriet. Voor de kinderen hebben we een pastaatje, maar bijvoorbeeld ook een prakkie met een balletje gehakt. Na het eten kunnen zij spelen in de kinderkamer of het speeltuintje terwijl de ouders nagenieten met een wijntje. Ook mensen uit het bedrijfsleven en studenten komen hier graag. Je zit hier heerlijk rustig, terwijl je toch in de stad bent. Het concept blijkt uniek, want er is vraag naar in andere steden. Maar ik wil me voorlopig op Rotterdam richten. Eerst moet iedereen zich hier ‘thuisch’ voelen.”