Apollo Tandheelkunde

Mensen gelukkig maken

Vier jaar geleden zijn tandarts Abdollah Abkhezr en zijn vrouw Özge Abkhezr in Delfshaven neergestreken om er een praktijk te beginnen. Best spannend, want zo goed kenden ze de wijk nog niet. Inmiddels hebben ze 6.000 patiënten. Abdollah: “Naast onze specialisatie esthetische tandheelkunde, hebben wij een angstbehandelmethode die echt werkt. Het begint al op het moment als patiënten ons bellen. Wij nemen echt de tijd.”

Angst voor de tandarts is een veel voorkomende fobie bij een groot aantal Nederlanders. Tandarts Abdollah Abkhezr is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met angst. “Het is eigenlijk een stukje psychologie. Al aan de telefoon horen wij de klant aan en stellen we hem gerust. Soms is er echt sprake van een trauma. In eerste instantie luister ik vooral goed. Maar wat voor de patiënt misschien nog wel het belangrijkste is om te weten, is dat ik pijnloos kan verdoven. Als dat lukt, dan heb ik het vertrouwen van de patiënt gewonnen. Bij kinderen is het vaak lastiger. Hen moet je eerst nog eens in de stoel zien te krijgen. Het is een kwestie van afleiden en er een spel van maken.”

Rode loper

“Esthetische tandheelkunde is weer een heel andere tak van mijn beroep. Voor mij is dat een stukje kunst. Ik krijg soms patiënten binnen met een heel slecht gebit. Doordat ik gebruik maak van composiet in plaats van porseleinen facings, is het een stuk goedkoper. Ik heb weleens patiënten die na de behandeling emotioneel worden, omdat ze zo’n mooi gebit hebben. Dat vind ik het bijzondere van mijn beroep, ik maak veel mensen gelukkig.” Özge houdt zich binnen de praktijk bezig met het personeel en de administratie. “Mijn studie Human Resource Management sluit hier perfect op aan. Abdollah kan zich helemaal richten op tandheelkunde en ik regel alles erom heen, een perfecte combinatie. Wij gooien de rode loper uit voor al onze patiënten, plannen afspraken ruim in zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. In de toekomst willen we met onze praktijk verhuizen naar de Nieuwe Binnenweg. Ons klantenbestand blijft maar groeien. Bovendien wil ik mijn eigen praktijk openen met schoonheidssalon Apollo Beauty.”

Stralende glimlach

Abdollah: “Onze kracht is dat patiënten echt centraal staan. Het is hier informeel en ontspannen. Wij zitten in één van de meest multiculturele wijken van Rotterdam. Onze medewerkers spreken diverse talen, zoals Spaans, Arabisch, Turks en wijzelf spreken Koerdisch. Ook voor de mensen met weinig budget, hebben wij gepaste oplossingen. Wij bespreken dit vooraf, zodat mensen niet achteraf met een onverwachte rekening worden gepresenteerd. Ik behandel iedere patiënt alsof het mijn moeder is. En als ik mensen dan met een stralende glimlach zie vertrekken, dan ben ik echt trots.”

 

Apollo Tandheelkunde

Nieuwe binnenweg 155
3014 GK Rotterdam
T010 3416385
Einfo@apollotandheelkunde.nl
Apollo Tandheelkunde
Nieuwe binnenweg 155
3014 GKRotterdam