RE/MAX Totaal Makelaars

RE/MAX Totaal Makelaars

Ik ben geen huizenverkoper maar een matchmaker

Persoonlijke aanpak; no cure no pay en ultieme betrokkenheid: zomaar een paar speerpunten uit Roelof Smedema’s vernieuwende kijk op de makelaardij. Met een hotelachtergrond en altijd energie voor een stapje extra geeft de eigenzinnige Rotterdamse makelaar zijn professie nieuw cachet. Roelof Smedema is zelfstandig makelaar in Lloydkwartier, Liskwartier en Blijdorp onder de vlag van RE/MAX Totaal Makelaars. De filosofie van de wereldwijd bekende franchiseorganisatie is simpel: “Als je voor jezelf werkt, ren je voor je klanten twee keer zo hard.”

Meedenkende makelaar

Wie met Roelof Smedema praat, merkt al snel dat hij de makelaardij net even anders benadert dan gebruikelijk. “Ik ben geen huizenverkoper maar een matchmaker. Een meedenkende makelaar die zich altijd dienstbaar opstelt. Als mensen bijvoorbeeld in verband met hun werk ’s avonds of in het weekend een huis willen bezichtigen, dan regel ik dat. Bij veel makelaars staan kijkers bij een bezichtiging al na een kwartier weer buiten. Bij mij duurt dit drie keer zo lang. Ik neem rustig de tijd en probeer de beweegredenen van de kopers scherp te krijgen. Wat vinden ze belangrijk? Wat is hun budget? Zouden ze in deze buurt kunnen aarden? Zo krijg ik een goed beeld en kan ik ze eventueel een volgende keer benaderen wanneer er wel iets passends voorbij komt. Een win-winsituatie voor iedereen.”

"Minpunten houd ik nooit achter"

No-nonsense

Bij huizen waaraan nog wat gedaan moet worden komt Roelof Smedema’s no-nonsense mentaliteit om de hoek kijken. “Ik zeg waar het op staat. Minpunten houd ik nooit achter. Gelukkig heb ik veel betrouwbare professionals in mijn netwerk die het de kijker soms makkelijker kunnen maken. Bijvoorbeeld een architect die aan de hand van plattegrond en budget een 3d-model met mogelijke varianten maakt. Een eerste twijfel verandert dan al snel in een ‘ja graag!’.

Kappersstoel

Roelof Smedema’s klantgerichte, persoonlijke aanpak hangt nauw samen met zijn achtergrond in de hotellerie. Na de hogere Hotelschool begon de markante makelaar aan zijn eerste baan bij Marriott Hotels, Resorts & Suites in de Verenigde staten. Daarna werkte hij in Amsterdam en aan de Spaanse kust. “In die periode leerde ik hoe belangrijk dienstbaarheid en persoonlijke benadering zijn voor een tevreden hotelgast. Dat is in de makelaardij niet anders. Als je goed weet wat je klant zoekt en beweegt, kun je hem veel beter bedienen.”

Ook grondige kennis van de wijk is daarbij van onschatbare waarde. Roelof Smedema’s grootste werkgebied, het Lloydkwartier, overlapt dan ook niet voor niets met de plek waar hij ook privé vaak te vinden is. “Mijn vriendin heeft hier een kapsalon. Alles wordt in de kappersstoel besproken dus ik ben overal van op de hoogte”, lacht Roelof Smedema. “Dit is een wijk vol bourgondische mensen. De sfeer is laid down. Op zomerse dagen kun je zomaar buurtbewoners tegenkomen op de kop van de pier. Neem een flesje wijn mee en je maakt snel contact. Maar als je hier als nieuwe bewoner liever anoniem wilt blijven, dan kan dat natuurlijk ook.

RE/MAX Totaal Makelaars

Straatweg 30
3051 BG Rotterdam
T010 4535931
Eroelofsmedema@remax.nl
RE/MAX Totaal Makelaars
Straatweg 30
3051 BGRotterdam