Anton Vlasman Rotterdam

Anton Vlasman Rotterdam

Kopen bij Anton Vlasman is een beleving

Een klassieke herenkledingzaak in een statig pand in het hart van Rotterdam. Waar mannen hun pakken op maat laten maken en de meest exclusieve merken te koop zijn. Waar service en kwaliteit wordt geboden zoals we die vroeger gewend kenden, maar wel volgens de moderne regels en met een Rotterdams tintje, uiteraard. Welkom bij Anton Vlasman. Service staat ruim 75 jaar hoog in het vaandel bij Anton Vlasman.

Het is iets waar de eerste eigenaar Anton Vlasman zich mee onderscheidde van de overige winkeliers en wat Hans van Drunen anno 2016 nog steeds uitdraagt, met succes. De winkelinrichting heeft dezelfde uitstraling als bij de opening in 1939; weliswaar gerestaureerd maar klassiek en in Engelse stijl. Hans van Drunen: “Veel van onze klanten zijn drukbezette zakenmannen. Het komt weleens voor dat ze buiten sluitingstijd langs willen komen. Geen enkel probleem, het is iets wat ik van mijn baas en voorganger Jac. Roodenburg heb geleerd. Het is niet meer dan logisch dat ik dit mijn klanten bied.”

Rotterdamse directheid

Anton Vlasman verkoopt een uitgebreide collectie van Engelse-, Italiaanse en Duitse merkkleding. Twee verdiepingen zijn strak ingericht met een uitgebreid assortiment van colberts en pantalons tot hoeden en kamerjassen. Tijdens een kopje koffie of een biertje wordt de collectie getoond door Hans van Drunen of collega Floris van der Toorn. Van Drunen: “Wij zijn meer dan alleen een kledingzaak. Onze winkel straalt sfeer en gastvrijheid uit. Mensen kopen hier niet even snel wat. We nemen er echt de tijd voor. Zo bouw je een band op met je klanten. Ik weet precies wat iemand wel of niet wil. Maar mijn klant weet ook vaak heel goed wat hij zelf wil. Die – misschien wel Rotterdamse – directheid wordt wederzijds gewaardeerd. Havenbaronnen die inmiddels gepensioneerd zijn, kopen nog steeds hun pakken en overhemden bij ons. Dat zegt toch wel iets over onze winkel.”

Brasjasjes

Was die klant voorheen vooral de goedverdienende zakenman, tegenwoordig ontdekt de nieuwe generatie de exclusieve kledingzaak ook. Van Drunen: “De studenten van het naastgelegen studentenhuis kopen bij ons hun afstudeerpak. Brasjasjes verkopen we niet. Vaak komen ze bij ons terug voor een mooi pak als ze eenmaal een baan hebben. Jonge mensen waarderen dit concept ook steeds meer: exclusieve kleding en goede service.” Hans van Drunen en Floris van der Toorn zijn zeer te spreken over het nieuwe Centraal Station. “Maar dat niet alleen, ook de rest van de stad ligt er veel mooier bij. Wij merken echt meer aanloop sinds de komst van het nieuwe CS. Onze winkel ligt op de kunstroute. Wij zien tegenwoordig veel meer mensen wandelen over de Mauritsweg. En ja, die komen dan ook bij ons binnen. Het Rotterdamse plaatje is wat dat betreft compleet: De locatie, de oudste winkel van Rotterdam, de service: kopen bij Anton Vlasman is een beleving.”

Anton Vlasman Rotterdam

Mauritsweg 30
3012 JS Rotterdam
T010 4135979
Einfo@antonvlasman.nl
Anton Vlasman Rotterdam
Mauritsweg 30
3012 JSRotterdam