Lichtadvies 010

Lichtadvies 010

Light where light is needed

Wat gebeurt er met een ruimte wanneer het licht aangaat? Het is een vraag waar Noortje Lugthart zich dagelijks mee bezig houdt. Of het nu gaat om een woonhuis, een kantoorruimte of een parkeergarage, technisch of decoratief, Lichtadvies 010 zorgt voor het perfecte licht.

“Licht is leven. Dat klinkt heel zwaar, maar zonder licht zouden planten, dieren en ook mensen niet kunnen leven. Toch ervaren we dit als vanzelfsprekend. Onderzoek wijst uit dat niet alleen daglicht, maar ook kunstlicht van grote invloed kan zijn op ons welzijn. Zo worden mensen met kantoorfuncties productiever bij het juiste licht op de werkplek en gaan we in winkels sneller tot aankoop over. Een ruimte moet goed voelen en daarbij speelt onder andere de verlichting een belangrijke rol.

Sometimes
look left
for the
right light.

Schaduw

Sinds 2007 ben ik werkzaam als lichtontwerper en mijn passie voor licht is alleen maar groter geworden. Inherent hieraan is ook mijn passie voor schaduw. Licht is niet alleen licht, maar ook schaduw, zoals bij muziek geluid en stiltes bij elkaar horen. In mijn projecten werk ik veel samen met architecten en met hen probeer ik bij ieder project weer het beste uit de architectuur naar boven te laten komen, onder andere door middel van licht. Door te spelen met verschillende lichtniveaus, reflecties en ook schaduw creëer je diepte en dynamiek in een ruimte, laat je de ruimte spreken. Het is dan ook mijn overtuiging dat architectuur en verlichting elkaar bij een goed ontwerp alleen maar kunnen versterken. Een goed lichtontwerp is meer dan alleen kijken naar het benodigde lichtniveau. Denken vanuit het licht en vervolgens kijken hoe dat gerealiseerd kan worden, creatief toepassen van de nieuwste technieken in maatwerkoplossingen, daar word ik enthousiast van. Een uitdaging zien in ieder project en van ieder project een uitdaging maken, elke keer weer.”

Lichtadvies 010

Maaskade 148a
3071 NN Rotterdam
T06-51849700
Enoortje@lichtadvies010.nl
Lichtadvies 010
Maaskade 148a
3071 NNRotterdam