Jordy's Bakery Rotterdam

Jordy’s Bakery Rotterdam

Ons brood is echt brood

Brood bakken is Jordy Klootwijk met de paplepel ingegoten. Toch kon hij zijn draai niet vinden in de familie bakkerij. Hij wilde iets anders, wilde onderscheid maken. Hij zocht en hij vond. Tijdens zijn bakkersreis ontdekte hij het desembrood. “Echt brood, zonder toegevoegde e-nummers, maar wat vooral lekker smaakt.” Inmiddels is het brood van Jordy’s Bakery een begrip in Rotterdam.

Zijn opa was de grondlegger van de Rotterdamse bakkerij Klootwijk. Ook bij Jordy kruipt het bakkersbloed waar het niet gaan kan. Alleen wil hij iets anders dan het bakken van de traditionele broden zoals wij die tot dan toe in Nederland kennen. Op bezoek bij verschillende bakkers in New York bekijkt hij hun formules voor brood. Ook volgt hij de bakkersopleiding aan het befaamde French Culinary Institute. Tijdens deze reis ontdekt hij het desembrood. Brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met desem als rijsmiddel. Van één van zijn leraren krijgt hij een moederdeeg mee naar huis. Dit levende organisme houdt hij een jaar lang in leven. Tot en met de dag van vandaag is dit moederdeeg de bron van al zijn desembroden. In 2009 opent hij zijn productiebakkerij en twee jaar later is de winkel Jordy’s Bakery onder leiding van zijn vrouw Marieke Goedhart aan de Nieuwe Binnenweg een feit.

“Ons brood is eerlijk, heeft kwaliteit, maar is vooral erg lekker. Het wordt gebakken op een stenen ovenvloer en heeft daardoor dat krokante korstje. Brood bakken is mijn passie en verveelt nog geen dag.

 

Vandaar dat je mij ook altijd hier in de bakkerij vindt. Marieke runt de winkels. We zitten ook in de Fenix Food Factory op Katendrecht, staan op de oogstmarkten aan de Heemraadssingel en het Noordplein en leveren aan diverse restaurants. We zijn een echte Rotterdamse bakkerij, en dat blijven we.

Misschien beginnen we nog wel een winkel elders in Rotterdam. Kralingen of Rotterdam Noord lijkt me leuk. De afgelopen jaren stonden vooral in het teken van het opbouwen van Jordy’s Bakery. Inmiddels heb ik 28 mensen in dienst. Daar ben ik best trots op, en op ons brood natuurlijk. Het is nog steeds iedere dag een feest om eerlijke en echte

Jordy’s Bakery Rotterdam

Benjamin Franklinstraat 503
3029 AC Rotterdam
T010-4771339
Ejordy@jordysbakery.nl
Jordy’s Bakery Rotterdam
Benjamin Franklinstraat 503
3029 ACRotterdam