Hopper Coffee
Koffiebar, bakkerij en branderij
Een koffiebar, zonder poespas, waar je ook kan lunchen en waar alleen met verse producten wordt gewerkt. Hoe gek het ook klinkt, maar in 2010 waren er nauwelijks van dit soort zaken in Rotterdam. De Maasstad moest in het begin best wennen aan het eigenwijze Hopper. De Rotterdammer keek eerst de kat uit de boom om vervolgens de zaak te omarmen en niet meer los te laten. Er is inmiddels niet voor niets een tweede Hopper geopend in Rotterdam Noord.
Karel Rietveld en zijn partner Patricia Schildkamp zijn geen onbekenden in de Rotterdamse horecawereld. Juist daarom besloten zij iets totaal anders neer te zetten. De combinatie van én goede koffie drinken én lekker lunchen was er nog niet in Rotterdam. En die vonden zij juist zo belangrijk. Bij Hopper wordt alles in eigen beheer gebakken van het brood tot de taart en de koekjes. Ze bereiden alles à la minute; van vleeswaren tot de tomaat, het wordt pas in plakjes gesneden als het wordt besteld. Een bestelling laat soms wat langer op zich wachten dan mensen gewend zijn. De vaste gasten weten dat en komen juist voor die versheid. Met het kraantje midden in de zaak waren ze hun tijd ver vooruit. Hier kunnen de gasten zelf een glaasje kraanwater tappen. In Noord bij de andere locatie branden ze hun eigen koffie, voor filterkoffie en espresso. Bestel je een filterkoffie, dan krijg je daar geen suiker bij. Nee zeg, dat vertroebelt de smaak. Om op die manier je zaak te runnen moet je wel eigenwijs zijn, maar als je ziet dat de gasten het waarderen en voor kwaliteit kiezen, zijn ze daar best een beetje trots op.