HMB Restaurant

HMB Restaurant

Hoog niveau, maar wel lekker los

Zo’n tien jaar geleden, toen de Holland Amerika kade onderaan de Erasmusbrug nog een kale vlakte was, wandelden Rolph Hensens en zijn vriendin Chantal de Raaf mijmerend langs het water. Zou het niet fantastisch zijn om op deze plek een eigen restaurant te kunnen beginnen? Een droom kwam uit en inmiddels is HMB restaurant iedere dag volgeboekt, met lunch en diner.

Beiden hebben een indrukwekkend CV. Rolph heeft bij diverse sterrenrestaurants gewerkt, zo ook Chantal als gastvrouw. In 2011 stelde zij de beste wijnkaart van Nederland samen volgens het toonaangevende Gault Millau. Het was dus wachten wanneer ze samen het avontuur zouden aangaan om een eigen restaurant neer te zetten. Rolph: “Het zijn vaak de eigenwijze mensen die iets voor zichzelf willen beginnen. Je kan iets neerzetten op een manier zoals jij het wil. In al die jaren hebben we veel met gasten gesproken. Op basis daarvan hebben we HMB ingevuld, met succes. Binnen een jaar kwamen we als hoogste nieuwe binnenkomer op de zestigste plek binnen in de Lekker top 100 van beste restaurants van Nederland. Dat gasten terugkomen, betekent dat het goed is en het feit dat we in De Rotterdam van Rem Koolhaas zitten maakt het plaatje compleet.”

Lekker los

Bij HMB eet je klassiek met een knipoog naar het heden en een vleugje Azië. Is de keuken van een hoog niveau, de sfeer in het restaurant is informeel. Rolph: “Daar hebben wij bewust voor gekozen. Geen strakke bediening, lekker los, maar wel professioneel natuurlijk.”

Champions League

HMB serveert diner én lunch. Het betekent voor Chantal en Rolph hardwerken. “Het voelt soms of je de finale van de Champions League speelt, en dat iedere dag. Je moet constant scherp zijn, want ieder gerecht moet perfect zijn. We hebben een goed team, want naast chef-kok en gastvrouw zijn we nu ook ondernemer. Het afgelopen jaar werd geroepen dat we een ster zouden krijgen. De kwaliteit is er naar. Hij zweeft hier ergens rond en ik vermoed dat hij ooit een keer landt. Voor nu zijn wij ontzettend trots op wat wij in een korte tijd hebben neergezet, op een locatie waar je u tegen zegt.”

HMB Restaurant

Holland Amerika Kade 104
3072 MC Rotterdam
T010 - 760 06 20
Einfo@hmb-restaurant.nl
HMB Restaurant
Holland Amerika Kade 104
3072 MCRotterdam