Hifi Studio Zwaard

Hifi Studio Zwaard

Puur geluid

Thuis muziek beleven alsof het echt is, alsof de muzikant naast je staat. Dat is de passie van Michel Zwaard van Hifi Studio Zwaard te Rotterdam. “Ik verkoop emotie, een beleving.”

Michel Zwaard is al meer dan 39 jaar een specialist in de verkoop van luidsprekers, versterkers, cd- en platenspelers en diverse accessoires. Sinds zijn zestiende werkt hij in de Hifi-branche. Na bij verschillende zaken te hebben gewerkt, opende hij in 1990 eindelijk zijn eigen bedrijf in Rotterdam, waar hij samen met de klant de juiste combinatie van apparatuur ontdekt. Een droom die uitkwam. Michel Zwaard: “Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik ben een muziekliefhebber. En hifi is eigenlijk niets anders dan muziek zo echt mogelijk weergeven.”

Pronkstuk

Zijn liefde voor muziek is ook te zien in zijn zaak. Midden in de winkel staat een enorme vleugel, zijn ‘pronkstuk’, waar hij elke dag op speelt. “Muziek is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ene grootvader speelde kerkorgel en de ander tuba. Mijn vader speelde contrabas in een Hawaiian band.” Zelf kreeg Michel al op zijn zesde zijn eerste orgellessen. De luisterstudio is ook een belangrijk onderdeel van zijn winkel. Daar begint namelijk de zoektocht naar de juiste combinatie van luidsprekers, versterker, cd- of platenspeler om zo de wens van de consument in vervulling te laten gaan. Uiteindelijk kan Michel de gekozen hifi-set ook bij klanten thuis laten testen. “Elke ruimte is anders, zo ook de akoestiek,” legt hij uit.

Vinyl

Daarnaast bevindt zich in zijn winkel een mooi assortiment platenspelers. Het afgelopen decennium raakte het ‘ouderwetse’ vinyl weer in zwang. De laatste drie, vier jaar ziet Michel veel jonge klanten voor zijn platenspelers, jongeren die ver na het elpee-tijdperk zijn geboren. Zelf is hij nooit gestopt met het draaien van platen. Hij bezoekt ook regelmatig vinylbeurzen en koopt zowel nieuwe als tweedehandsplaten. Maar of het nu om cd- of platenspelers of andere apparatuur gaat, in Hifi Studio Zwaard draait het om één ding, benadrukt Michel. “We gaan altijd op zoek naar de mooiste beleving, naar dat pure geluid. Daar doen we het voor.”

Hifi Studio Zwaard

Reidans 42 -44
2907 TD Capelle aan den IJssel
T010 420 0303
Einfo@zwaard-hifi.nl
Hifi Studio Zwaard
Reidans 42 -44
2907 TDCapelle aan den IJssel