Auto Hoogenboom

Auto Hoogenboom

Genieten van Autorijden

Een vreemd model. Dat was de reactie op de introductie van de “Kever” in de jaren veertig van de vorige eeuw. Vele nieuwsgierige kijkers kwamen naar Hoogenboom BV in Rotterdam, die met deze vreemd uitziende auto Volkswagendealer werd. Kopers waren er ook. En veel. De naam Hoogenboom was in Rotterdam een feit, en nog steeds. Met inmiddels al tachtig jaar als doel: Genieten van autorijden. Voor iedereen.

Marketing Manager Bart Pellis werkt er nog maar een paar jaar, maar voelt in alles dat Auto Hoogenboom een begrip is in Rotterdam en omstreken. “We hebben een hele, sterke bedrijfscultuur. Je bent echt trots om voor deze automerken te werken.” Manager B2B Rob Oorschot, Rotterdammer in hart en nieren, draait al 37 jaar in de Volkswagen organisatie mee. Hij verklaart: “Door de jaren heen hebben we echt wel moeilijke tijden gekend, zoals zo veel bedrijven. Maar door een sterke basis zijn we altijd gebleven en zullen we altijd blijven.”

Flagship Store

Inmiddels is Auto Hoogenboom niet meer alleen een Volkswagendealer. In Rotterdam staan ook de nieuwste auto’s van Audi, SEAT en ŠKODA. Daarnaast beschikt het bedrijf over twee eigen schadeherstelbedrijven en een eigen leasemaatschappij. Pellis: “Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens zijn nog steeds allebei marktleider en beide merken hebben, net als het merk Audi, alle ruimte in de Flagship Store, onze ruim opgezette showroom. Dit is echt wel een bezienswaardigheid op onze locatie in Rotterdam Zuid. Naast de nieuwe modellen, vind je hier de nieuwste lifestyle producten van Volkswagen, maar kunnen klanten ook plaats nemen in een wachtruimte met Wifi én is er de mogelijkheid om rustig te werken.” Oorschot vult aan: “Daarnaast hebben we ook nog onze vestigingen in Rotterdam Noord, Vlaardingen, Spijkenisse en Barendrecht. Inmiddels tellen we dertien vestigingen, en dan te bedenken dat de eerste garage van meneer Hoogenboom zijn omgebouwde groentezaak was. Als groenteboer, vond hij zijn bijbaan, het rondrijden als chauffeur van onder andere havenbaronnen, veel interessanter. Zo is het begonnen, en moet je nu eens zien.”

Rotterdamse beleving

Oorschot: “Om bij een autobedrijf te werken moet je natuurlijk wel een klik hebben met vier wielen. Bij Auto Hoogenboom gaat die passie verder. Net als iedere andere dealer leveren wij goede auto’s met de juiste prijzen, maar daarin onderscheid je je niet. Het gaat om de uitstraling. Je relatie met de klant. De mentaliteit niet lullen, maar poetsen is op ons van toepassing. Werken bij Hoogenboom is een bezieling. En anno 2016 willen we nog steeds mensen laten genieten van autorijden. En of dat nu voor de zakelijke of particuliere markt is, een auto kopen bij Hoogenboom is een Rotterdamse beleving.”

Auto Hoogenboom

Driemanssteeweg 694
3084 C Rotterdam
T010-2681327
Eklantencontact@autohoogenboom.nl
Auto Hoogenboom
Driemanssteeweg 694
3084 CRotterdam