Hartman binnenhuisadviseurs

Hartman binnenhuisadviseurs

Tijdloos design

Hartman Binnenhuisadviseurs is één van de weinige interieurwinkels die nog in hartje Rotterdam te vinden is. Velen zijn verhuisd naar de rand van de stad. Binnenhuisadviseur en eigenaar Frans van Etten peinst er niet over: “Rotterdam is een design stad. Het inrichten van bijvoorbeeld huizen en kantoorpanden zoals wij doen is nog steeds terug te vinden in de cultuur van deze stad. Wij passen perfect in Rotterdam.”

“Al vrij jong werd ik gegrepen door de architectuur van deze stad. Vooral het moderne, het vernieuwende en het mogen denken en ontwerpen buiten bestaande paden trok mij enorm. Als jongste bediende begon ik bij Hartman Binnenhuisadviseurs, toen al een begrip in Rotterdam. In de avonduren volgde ik de opleiding voor Binnenhuisarchitectuur. Het ontwerpen van een interieur is altijd een passie geweest. Het gaat om zo veel meer dan alleen het inrichten van een ruimte. Het interieur, wat zich ontwikkelt naar de wensen en mogelijkheden van de opdrachtgever en zijn omgeving, in combinatie met de kennis en wil om er een uniek ontwerp van te maken.

Monumentaal pand

“Neem onze eigen winkel op de hoek Mathenesserlaan en Nieuwe Binnenweg. Het is een monumentaal pand, gebouwd in 1932 en beleeft de sfeer die mij zo aanspreekt: ruim en met veel licht. Onze moderne collectie komt hierin goed tot haar recht. We hebben naast vele topmerken, zoals Flexform, Dutch Originals, Vitra, Cassina, Artifort en Riva 1920 ook aandacht voor jonge ontwerpers. Dat wij in de top drie van de Nederlandse Design winkels staan, daar ben ik best trots op.

“Om inspiratie op te doen, bezoeken wij internationale beurzen. Wanneer we naar de beurs in Milaan gaan, kijken we ook naar nieuwe ontwerpers of naar nieuwe mogelijkheden. Design is een continu proces, je bent altijd bezig met leuke ontwikkelingen en verrassende ontwerpen. Voor mij is sfeer in elk ontwerp de rode draad. Onze toekomst? Wij zijn druk bezig om onze visie en werkwijze uit te breiden. Onze ontwerpen zijn internationaal, zo ook de stad Rotterdam. Het is een passie voor het vak wat je eigenlijk nooit loslaat.”

Hartman binnenhuisadviseurs

Mathenesserlaan 190
3014 HE Rotterdam
T010-4361242
Einfo@hartmanbinnenhuis.nl
Hartman binnenhuisadviseurs
Mathenesserlaan 190
3014 HERotterdam