Harolds Grafik

Harolds Grafik

De professionele kunstenaar en de serieuze amateur weten al jaren de weg te vinden naar Harolds Grafik aan de Burgemeester van Walsumweg. Eigenaar Bastiaan van der Vorm heeft helaas zelf de tijd niet om een penseel ter hand te nemen. Het runnen van de kunstenaarsbenodigdhedenwinkel verveelt hem nog geen dag. “Sterker nog, het verkopen van kleurrijke producten aan creatieve mensen is het leukste wat er is. Eigenlijk verkopen wij kleur.”

“In 1990 kwam ik in dienst bij Harold Bakker, eigenaar van Harolds Grafik. Of ik orde op zaken wilde stellen op de afdelingen administratie en inkoop. Nou dat wilde ik best wel een maand of twee doen. Ik ben er niet meer weggegaan. Met de kunstenaarswereld had ik totaal geen ervaring. En toch spraken al die creatieve mensen van verschillende pluimage mij meteen aan. In 2003 heb ik de winkel overgenomen van Harold. Ik heb veel van hem geleerd. Hij was een fenomenaal winkeldier.

Hij wist goed met de klant om te gaan, deze stond bij hem altijd centraal. Dat is iets wat ik van hem heb overgenomen en wat vandaag de dag nog steeds geldt bij Harolds Grafik. “Een eigen webshop was de eerste stap voor mij als kersverse eigenaar. Ook bij onze webwinkel staat persoonlijk contact voorop. Waar nodig bellen wij met de klant, maar de klant belt vooral veel met ons. Ze hebben dan bijvoorbeeld een vraag over een bepaald soort materiaal of over een bepaalde acrylverf.

Harolds Grafik is een bolwerk van de Willem de Kooning Academie. Veel studenten behoren tot onze klantengroep. Wij hebben meer dan 45.000 kunstschildersbenodigheden, maar we verkopen bijvoorbeeld ook ruim twintig soorten stukken steen voor de beeldhouwkunst. In onze winkel hiernaast hebben we een lijstenmakerij met verschillende soorten lijsten. Ons assortiment is ontzettend breed. Desondanks heeft ons personeel kennis over alle producten. Ze werken al jaren bij Harolds Grafik en hebben hierdoor veel ervaring. Maar wij leren nog steeds veel van onze klanten. Die interactie tussen de klant en het personeel is zo leuk. Dat maakt werken in een winkel in de kunstsector bijzonder.”

Harolds Grafik

Burg. van Walsumweg 730
3011 MZ Rotterdam
T010-4120512
Everkoop@harolds.nl
Harolds Grafik
Burg. van Walsumweg 730
3011 MZRotterdam