Harley-Davidson Rotterdam

Harley-Davidson Rotterdam

Bewust, maar met emotie

Doen wat je zelf wil, maar wel bewust, met als toppunt het gevoel van vrijheid. En of dat nou op een gloednieuwe motorfiets is, of een glimmende tweedehands; rijden op een Harley-Davidson is een beleving. Laat dat nou precies de levenshouding zijn van Ron de Graaf. Screw it, let’s ride.

Zijn ervaring als portier in de horeca jaren geleden komt hem vandaag de dag nog steeds goed van pas. Mensen lezen, gedrag herkennen en non-verbale communicatie, Ron de Graaf doet het in één oogopslag. Maar bovenal geeft hij ze een warm welkom bij binnenkomst. “Dat gevoel moet overheersen in mijn zaak. Transparantie vind ik ook belangrijk. Mijn klanten kunnen de werkplaats binnenlopen en het magazijn zien. Er zijn hier geen geheimen. De verlichting zorgt voor een warm effect, dat in combinatie met de bomen buiten maakt het geheel tot een Californian feeling.”

Afghanistan

De liefde voor het motorrijden ontstaat bij De Graaf pas op latere leeftijd, in Afghanistan. Als ondernemer stimuleert hij er boeren de papaverteelt, om te ruilen voor saffraan. Papaver wordt gebruikt om heroïne te produceren. Naast het feit dat saffraan voor de Afghaanse boer financieel aantrekkelijker is, wordt het zo de heroïnehandel moeilijker gemaakt. Ondernemen, maar wel in combinatie met ontwikkelingswerk. Een aanpak die ook Buitenlandse zaken aanspreekt. Samen met twee andere ondernemers houdt De Graaf zich hier een paar jaar mee bezig en reist door heel Afghanistan. “Ik deed bijna alles op de motor. Ik denk dat ik de enige Nederlander ben die zoveel kilometers op een motor heeft afgelegd in Afghanistan.”

Vrijheid

Terug in Nederland oppert zijn broer samen een motorzaak te beginnen. Het idee spreekt hem aan, en over het merk hoeft hij geen seconde te twijfelen. “Harley-Davidson realiseert een droom voor de motorrijder. Het geeft je een gevoel van vrijheid. Dat is precies wat ik belangrijk vind in het leven.”

Toonaangevend

Vanaf de opening in 2012 loopt het storm. Van de tien dealers in Nederland is Harley-Davidson Rotterdam de enige in Zuid-Holland. De Graaf: “Natuurlijk verkoopt het merk zichzelf, maar wanneer je deze zaak binnenloopt voel je de sfeer en natuurlijk de goede service. Het personeel weet alles en staat altijd klaar. Een glimlach alleen is niet genoeg, wij rennen voor onze klanten. Ik ben trots dat mijn medewerkers dat uitstralen. Voor ons allemaal geldt dat het een kick is om met dit toonaangevende merk te mogen werken.

De Harley-Davidson rijder is een zeer bewuste motorrijder, maar wel met emotie. Ikzelf rijd graag op een Bagger of een Break-out. Waarheen maakt me eigenlijk niet uit. Hoewel, wanneer ik de stad inrijd, krijg ik zoveel reacties, jong en oud, mensen toeteren, staan stil en wijzen naar mijn Harley. Dat is wel een ultieme kick.”

Nieuwe uitdaging

In 2019 diende zich een nieuwe uitdaging aan; De Graaf kreeg de mogelijkheid om in Amsterdam de vestiging van Harley-Davidson Amsterdam over te nemen. De Graaf: “het hoofdstedelijke en internationale karakter van Amsterdam spreekt me bijzonder aan en biedt volop kansen om ook in Amsterdam succesvol te worden. Gekscherend: Amsterdam en Rotterdam samen is het grootste deel van Nederland nietwaar?”

Harley-Davidson Rotterdam

1ste Tochtweg 2a
2913 LP Nieuwerkerk aan de IJssel
T010-7900130
Einfo@harleydavidsonrotterdam.nl
Harley-Davidson Rotterdam
1ste Tochtweg 2a
2913 LPNieuwerkerk aan de IJssel