Golfbaan Kralingen

Golfbaan Kralingen

For the love of the game

Middenin Rotterdam, in het Kralingse bos ligt Golfbaan Kralingen. Ondanks dat het drukke stadsleven om de hoek ligt, vind je hier een stukje groen en een stukje rust. Frans Meijer, fervent golfer, komt hier al jaren. “Soms om mijn hoofd leeg te maken, maar soms ook omdat ik behoefte heb aan gezelligheid. Op Golfbaan Kralingen vind je je het alle twee.”

Een echte sportman is Frans Meijer. Tennissen doet hij al jaren en hij heeft op hoog niveau gevoetbald bij het eerste van Xerxes en Excelsior. Desondanks stopte Frans 23 jaar geleden als elftalleider en keeperstrainer bij Excelsior. “Na het overlijden van mijn vrouw, had ik veel verdriet. Bij een teamsport zoals voetbal speelt gezelligheid een grote rol, wat ik overigens altijd fantastisch vond. Maar toen kon ik het niet opbrengen. Ik wilde graag alleen zijn. Een paar vrienden van me waren met golfen begonnen. Dat was precies wat ik nodig had. Gewoon alleen op de baan, mezelf afsluiten van de wereld en alleen zijn met mijn verdriet. Ik was niet meteen verkocht aan de sport. Welnee, de eerste twee lessen vond ik verschrikkelijk. Ik ben een echte sportman, maar ik vond het hartstikke moeilijk tegen zo’n klein balletje slaan. Na zo’n vijf lessen had ik het door en vond ik het hartstikke leuk. Inmiddels speel ik zo’n tien jaar competitie en is er een liefde voor de sport ontstaan die niet meer overgaat.”

Lage handicappers

Golfbaan Kralingen is één van de oudste golfbanen in Nederland. Omdat het een openbare baan is, zijn naast de vaste leden ook vrije golfers welkom. Meijer: “Hierdoor heerst er een ongedwongen sfeer. Iedereen voelt zich hier thuis. Het is geen grote baan. Je bent dus niet een halve dag kwijt, zoals bij andere golfbanen. Na zo’n twee uur ben je weer terug en zit je aan de koffie op ons mooie terras. Veel mensen die hier in de buurt werken, komen hier graag lunchen. Vooral in de zomer bruist het op het terras. Er zijn ook mogelijkheden voor bedrijven of groepen om iets te organiseren. Overigens, Golfbaan Kralingen is qua lengte niet zo lang, maar de baan is voor lage handicappers bijzonder moeilijk. Als je op Golfbaan Kralingen kan spelen, kan je overal spelen. Een beginner kan hier ook prima uit de voeten. Naast het volgen van lessen, kun je hier lekker oefenen op de driving range.

“Het Rotterdams Golf Open in juni is voor bedrijven ieder jaar weer een prominente happening. Wat dat betreft is er hier voor iedereen wat. Ik ben een gepassioneerde golfer. Met de uren die ik maak op de golfbaan, zou ik bijna wel een pro moeten zijn, maar ik heb helaas geen talent dus moet ik hard trainen. Ondanks mijn gevorderde leeftijd van 67 jaar wil ik zolang mogelijk de golfsport met passie en in goede gezondheid blijven beoefenen.”

Golfbaan Kralingen

Kralingseweg 200
3062 CG Rotterdam
T010 452 2475
Einfo@golfbaankralingen.nl
Golfbaan Kralingen
Kralingseweg 200
3062 CGRotterdam