Fladderak B.V.

Fladderak B.V.

Ervaren verpakker

Een turbomotor, een MRI-scanner, een sportwagen of een machine van 80 ton. Bij Fladderak verpakken ze alles, ongeacht de omvang. “Wij zorgen dat spullen van onze klanten veilig op hun bestemming komen,” zegt ceo Barend Fladderak.

Vanaf het kantoorterras aan de Rotterdamse Eemhavenweg kijkt hij uit over zijn loods van 15.000 m2. Daarachter ligt een kade van 150 meter, waar machines met hun 40-tons en 80-tonkranen probleemloos op een schip of ponton kunnen takelen. Goederen die te zwaar of te groot zijn voor vervoer over de weg, kan nu zo makkelijk via het water naar de plaats van bestemming. In de eigen timmerfabriek maken ze kisten, kratten en skids op maat. En ze kunnen goederen vochtbeschermend, schokdempend of vacuüm verpakken. Barend: “We hebben ook eigen vervoermiddelen en chauffeurs. En heel belangrijk: niemand heeft bij ons een van 9-tot-5-mentaliteit. Kwaliteit en service staan bij ons bovenaan.”

Creatief

Fladderak verpakt veel voor de olie- en gasindustrie en de medische wereld. Daarnaast wil het bedrijf zich meer richten op machines die worden gebruikt in de foodbranche. “Elke dag is anders, dat maakt dit werk mooi,” vindt Barend. “We moeten vaak creatieve oplossingen bedenken om machines en apparaten in allerlei maten te verpakken en veilig te vervoeren.” Het bedrijf heeft ondertussen meer dan 75 jaar aan ervaring opgebouwd. De opa van Barend kocht in 1939 houten kisten op uit Nederlands-Indië. “Die sloopte hij en maakte er nieuwe kisten van.” In die tijd hadden alle grote bedrijven eigen inpakkers en timmerlieden die kisten maakten. De vader van Barend bood vervolgens het inpakken van goederen als dienst aan. “Dat doen wij nog steeds”.

Logistiek

Onder leiding van Barend is het Fladderak ook logistiek partner geworden. Voor veel fabrikanten en exporteurs regelen ze de weg-, lucht- en zeevrachten, de op- en overslag en het stuwen van containers. Het bedrijf, dat AEO-gecertificeerd is, neemt eveneens de douaneafhandeling en marshalling voor zijn rekening. Dat wil zeggen het verzamelen, verpakken en verzendklaar maken van de goederen, inclusief de administratieve afhandeling.

Fladderak behoort inmiddels tot de Nederlandse top in de verpakkingsindustrie. Onlangs verhuisde het bedrijf van Delft naar de Rotterdamse haven. “Ik wilde altijd de grootste worden, maar ik ben zeer tevreden over waar we nu staan. Dat neemt niet weg dat we nog verder willen groeien. Onze nieuwe locatie biedt daar de mogelijkheden toe.”

Het meest bijzondere dat ze ooit hebben verpakt? “Een neus van een Formule-1 wagen. Een Ferrari. Dat was een cadeautje voor sponsor Shell.”

Fladderak B.V.

Eemhavenweg 74
3089 KH Rotterdam
T010-3133300
Einfo@fladderak.nl
Fladderak B.V.
Eemhavenweg 74
3089 KHRotterdam