De Groene Passage

De Groene Passage

De tijd ver vooruit

Vriendelijk voor mensen én voor het milieu. De Groene Passage is een unieke plek. Niet alleen in Rotterdam, maar ook in Europa. En dat al bijna twintig jaar. “Een natuurlijke leefstijl is de toekomst,” zegt Roosmarijn Saat, voorzitter van de winkeliersvereniging en eigenaar van Gimsel.

Het begon eigenlijk al bijna 30 jaar geleden, toen Roosmarijns ouders in 1988 Gimsel openden aan de Botersloot; Een supermarkt met alleen biologische producten, dat was destijds een zeldzaamheid. Een biologische slager sloot zich aan. En er was een lescentrum voor yoga en kookcursussen. Roosmarijn: “Toen was het al een groen hoekje in Rotterdam.”

Toekomst

De zaken gingen zo goed dat al snel plannen rezen voor uitbreiding. In 1997 opende de Groene Passage aan de Mariniersweg. Naast supermarkt Gimsel vind je er de ambachtelijke Slagerij De Groene Weg, fairtrade cadeau- winkel de Wereldwinkel, woonwinkel Van Binnen en restaurant Spirit. Het lescentrum verhuisde eveneens mee en heet nu Gimsel Academy. Zelfs nu nog, al een eind onderweg in dit millennium waarin steeds meer mensen bewuster willen leven, is de Groene Passage uniek in zijn soort. Milieuvriendelijk, fairtrade en biologisch, nergens anders in Europa werken zoveel verschillende winkels onder één dak samen aan een leefstijl die goed is voor mens, dier en milieu. “Dat is de toekomst,” zegt Roosmarijn. “Daar zijn wij, alle ondernemers, allemaal heilig van overtuigd. Zo staan we ook zelf in het leven.”

Natuurlijk keuzes

Een gezonde leefstijl gaat hand in hand met een gezonde aarde. Het is één van de lijfspreuken van de biologische supermarkt Gimsel. En zo ongeveer het handelsmerk van winkelcentrum De Groene Passage.

Neem woonwinkel Van Binnen waar je meubels, accessoires en bedden(goed) kunt kopen; vrijwel alle producten zijn natuurlijk, tot aan de muurverf toe. Bij de Wereldwinkel kun je terecht voor de mooiste cadeaus. Je weet: alles is Fairtrade waardoor je de ondernemers in ontwikkelingslanden steunt.

In de schappen van supermarkt Gimsel zijn alle producten biologisch of biologisch-dynamisch, wat wil zeggen dat telers met de natuur samenwerken. Groente, fruit, zuivel, brood of wijn. Zelfs de cosmetica is van natuurlijke huize. Gimsel Academy biedt een ruim aanbod aan cursussen op het gebied van voeding en beweging. En dan kun je veel producten proeven bij Spirit, het restaurant van het winkelcentrum. Bij het uitgebreide en kleurrijke buffet staat zelfs een doorgewinterde carnivoor te watertanden. Italiaanse antipasti, Japanse tempura, overheerlijke cakes, smoothies. Alles is biologisch, vegetarisch en veelal veganistisch en glutenvrij. Wie ook van een stukje vlees houdt: geen paniek. De ambachtelijke slagerij De Groene Weg maakt het winkelcentrum compleet. Daar toont de vitrine de mooiste stukken rundvlees, kip en worsten. Ook hier geldt weer: alles biologisch, tot aan de kruiden toe.

Mocht dit overweldigende aanbod nu leiden tot enorme keuzestress: geen nood. Kom even bij tijdens een heerlijke massage of bezoek schoonheidssalon Aditi. Welhaast niets is onmogelijk op dit gezonde stukje aarde.

  • De Groene Passage
  • De Groene Passage
  • De Groene Passage
  • De Groene Passage
  • De Groene Passage

De Groene Passage

Mariniersweg 9
3011 NB Rotterdam
T010 - 2331933
Einfo@degroenepassage.nl
De Groene Passage
Mariniersweg 9
3011 NBRotterdam