De IJssalon

De IJssalon

“Een ijsje kopen is een feestje”

Het was een idee van zijn vader. Tijdens de rustige zomermaanden zelfgemaakt ijs verkopen in de banketbakkerij van z’n ouders in Ridderkerk. Robin Alting ging ermee aan de slag en ontdekte dat ijs maken het leukste is wat er is én wat hij goed kan. Inmiddels is hij twee keer uitgeroepen tot de beste ijsmaker van Nederland. Niet zo gek dus, dat De IJssalon een begrip is in Rotterdam.

“Alle kinderen vinden ijs lekker. Ik ben een echte zoetekauw en vind ijs heerlijk. Vroeger ging ik als kind graag met mijn vader naar de stad, vooral om dat ijsje wat ik kreeg. Toen mijn vader mij later vroeg om zelf ijs te gaan maken, pakte ik dat serieus aan. In Italië leerde ik ambachtelijk ijs maken en met succes. Het ijs verkocht goed in banketbakkerij, maar ik wilde meer. Vanuit mijn Renault 5 ben ik ijs gaan venten. Surfplank van het dak en een grote ijshoorn daarvoor in de plaats. Tijdens de zomermaanden liep dat best lekker, maar de rest van het jaar stond ik toch weer in de banketbakkerij van mijn ouders.”

Nederlands kampioen

Zijn eerste ijssalon neemt hij over van een oude Italiaan in Crooswijk. Acht maanden hard werken om vervolgens tijd te besteden aan zijn andere hobby: reizen. Toch heeft hij een ambitie die hij niet los kan laten. “Ik wilde de beste ijssalon van Rotterdam worden. Toen de mogelijkheid voorbij kwam om op de Meent een ijssalon te beginnen, greep ik die kans. Makkelijk waren de eerste jaren niet. De Meent was toen nog niet zo populair als nu en door gebrek aan voldoende ijseters stond ik begin 2004 randje faillissement. Een maand later werd ik Nederlands kampioen ijs maken. Dat kwam op het juiste moment. Door de publiciteit wist iedereen ineens mijn zaak te vinden. Natuurlijk moet je je vak verstaan, maar soms is succes hebben ook afhankelijk van een beetje geluk.”

Zelfgemaakte kokosbollen

In de zomer is het druk in De IJssalon. Er staan vaak mensen buiten in de rij te wachten op een ijsje. In de Markthal is de ijsverkoop in de winter een stuk minder. “Ik verkoop daar zelfgemaakte kokosbollen. Je moet als ondernemer ook slim zijn. Er zijn inmiddels meerdere vestigingen, maar overal hangt de juiste sfeer. Daar zorg ik zelf voor, goed personeel en een mooie winkel zijn erg belangrijk maar het belangrijkste van alles “onwijs lekker ijs.”

“De beste ijssalon van Rotterdam”

De IJssalon

Meent 69A
3011 JD Rotterdam
T010- 413 35 44
Epost@deijssalon.nl
De IJssalon
Meent 69A
3011 JDRotterdam