Borrie accountants en belastingadviseurs

Borrie accountants en belastingadviseurs

Duidelijk verhaal achter de cijfers

Met veel kennis en liefde voor het vak helpt Borrie ondernemers hun dromen te verwezenlijken. Het bedrijf staat hen een leven en soms zelfs al generaties lang bij met financiële diensten en advies. “Wij staan voor persoonlijk contact.”

Wat voor veel mensen abacadabra is, daar gaan broers Harm en Maarten van glunderen. Zij voelen zich thuis in de wereld van cijfers, van complexe financiële en fiscale vraagstukken. “We zijn echte specialisten, vakidioten eigenlijk,” bevestigt Maarten Borrie glimlachend.

Zijn broer Harm: “Het is soms een uitdaging om te achterhalen wat de klant precies vraagt. En als je antwoord geeft: begrijpt hij ook echt wat je zegt? Wij maken vaak ingewikkelde informatie concreet. Alleen dan kun je als ondernemer de juiste beslissingen nemen.” Harm is accountant, Maarten de fiscalist. De broers vormen samen met acht andere partners het bedrijf Borrie Accountants en Belastingadviseurs met een kantoor in Rotterdam en in Amsterdam. Ze verlenen financiële diensten en geven advies met betrekking tot jaarrekeningen, belastingen, loonadministratie en het waarderen van bedrijven. En dan is er nog een speciale afdeling voor expats. Maar achter de wereld van getallen zit altijd een verhaal. En juist daar gaat het bij Borrie om. Harm: “Niemand komt bij ons omdat we zo goed kunnen boekhouden. Ze komen hier, omdat we hen op de eerste plaats zetten.”

Waarheid

Zo wil het dat sommige ondernemers al drie generaties lang klant zijn, sinds de oprichting van Borrie in 1950. Hoewel het geen familiebedrijf meer is, gelden de waarden van ‘opa Borrie’ nog altijd. “Dat persoonlijke contact is cruciaal voor onze manier van werken,” zegt Harm. “Wij staan met twee benen in de wereld van onze klanten. We houden hen op de hoogte van alles wat relevant is voor hun bedrijf en persoonlijke omstandig- heden.”Dat betekent vaak antwoord geven op vragen voordat ze gesteld zijn.” Wat als je ziek wordt, wie houdt je bedrijf draaiende? Of wat als je wil stoppen op je 65ste? Het gebeurt zelden dat juist dan iemand je bedrijf wil kopen.” Het betekent ook de waarheid durven zeggen. Als het gaat om de opvolging binnen een familiebedrijf bijvoorbeeld. Maarten: “De vader kan het goed doen, maar dat wil niet zeggen dat zijn zoon ook geschikt is.”

Dromen

Verreweg het grootste deel van hun klanten is mkb-ondernemer. En die doen steeds vaker zaken in het buitenland. Borrie is daarom ook verbonden aan de Alliott Group, een netwerk van 160 kantoren in 70 landen. Harm: “Met een vraag over China kan ik heel snel bellen met Ken Lee. Dat is van enorm toegevoegde waarde.”

Ondernemers adviseren, helpen hun dromen te verwezenlijken, dat is wat de broers drijft. Met hun opa en vader als voorbeeld, stapte Harm in 1996 in het bedrijf. Maarten werkt er sinds 2011. “Veel klanten zien ons als vertrouwenspersoon. Dat is het mooiste wat je kunt bereiken in ons vak.”

Borrie accountants en belastingadviseurs

Jan Leentvaarlaan 1
3065 DC Rotterdam
T010 266 7733
Erotterdam@borrie.nl
Borrie accountants en belastingadviseurs
Jan Leentvaarlaan 1
3065 DCRotterdam