Bastasol Zonwering & Outdoor Living Rotterdam

Bastasol Zonwering & Outdoor Living Rotterdam

Een ambachtelijk bedrijf in een modern jasje

Bastasol Zonwering & Outdoor Living houdt zich bezig met de zonnige kant van het leven. Of het nu gaat om zonwering, terrasoverkappingen, horren of rolluiken er is genoeg keuze. Eigenaar Ron den Braber: “Waar nodig maken we alles zelf op maat in onze werkplaats. Wat dat betreft zijn wij nog een ambachtelijk bedrijf, maar wel in een modern jasje.”

“De zonnige kant van het leven”

De Rotterdamse zonweringleverancier zit zo’n 35 jaar aan de landelijke Charloisse Lagedijk. Begonnen met een werkplaats aan huis, verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand aan de overkant van de straat, met een grote showroom. “En met nog steeds een werkplaats”, vertelt Den Braber. “En dat is anno 2016 vrij uniek. Waar het kan maken wij alles zelf op maat voor de klant. Sterker nog, maatwerk is bij ons standaard. Wil iemand bij verhuizing zijn zonwering meenemen, dan zorgen wij dat het past.”

Liefde voor het vak

Nog voor Den Braber bij Bastasol aan de slag ging, had hij al een voorliefde voor producten gericht op buitenleven, vooral van Italiaanse makelij. “In Italië ontdekte ik de karakteristieke en onverwoestbare strandbedden met luifel. Ideaal om in de zon toch comfortabel een boek te kunnen lezen. In Nederland kon je ze nergens krijgen. Als een soort hobby ben ik ze gaan importeren. Ook naar de Italiaanse houtgestookte tuinovens bleek veel vraag. Van deze uit de hand gelopen hobby, wilde ik mijn beroep gaan maken. Toen ik de kans kreeg het in Rotterdam gewortelde Bastasol over te nemen, was de stap dan ook zo gemaakt. Overigens heeft al ons personeel een liefde voor het vak en het bedrijf. De meesten werken hier al vele jaren. Wij zijn geen verkopers, maar geven onze klanten advies. Uit dit advies blijkt onze passie voor zonwering. De beste oplossing hoeft zeker niet de duurste te zijn.”

Buitenleven

Het doet Den Braber dan ook een groot plezier dat het buitenleven in Nederland steeds belangrijker wordt. “Mensen willen eigenlijk het hele jaar door op een Mediterraanse manier van hun tuin genieten. En dat kan ook, denk maar aan tuinkamers en veranda’s bestaande uit een luxe overkapping. Je vergroot er je leefruimte mee. Ook het buiten koken met bijvoorbeeld een houtoven is populair. Wij hebben een goede mix aan producten op het gebied van sfeer, comfort, veiligheid en duurzaamheid. Natuurlijk verzorgen wij ook de montage tot in de puntjes. Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging ROMAZO. Als wij iets plaatsen, moet het goed zijn. Die garantie krijgt de klant bij ons. We hebben zelfs klanten die na 25 jaar toe zijn aan een nieuwe zonwering en als vanzelfsprekend weer bij ons binnenlopen. Daar zijn we met elkaar wel heel trots op.”

Bastasol Zonwering & Outdoor Living Rotterdam

Charloisse Lagedijk 563-565
3084 LC Rotterdam
T010 4809220
Ezonwering@bastasol.nl
Bastasol Zonwering & Outdoor Living Rotterdam
Charloisse Lagedijk 563-565
3084 LCRotterdam