Ahoy Rotterdam

Een halve eeuw Rotterdamse trots

Of je nu uit Rotterdam komt of van ver daarbuiten. Iedereen kent Ahoy én bewaart hier speciale herinneringen aan. In 2021 bestaat het Rotterdamse icoon 50 jaar. “Een mooie mijlpaal en tegelijkertijd een belangrijke stip aan de horizon” stelt directeur Peter van der Veer. Hij doelt op een nieuw, state of the art congrescentrum dat net voor die tijd gestalte krijgt.

Ahoy bestaat momenteel uit zes grote Beurs- & Evenementenhallen, de Ahoy Arena en een Congres- & Vergadercentrum Naast grote sportevenementen en een enorme keur aan entertainment herbergt Ahoy vakbeurzen en zakelijke evenementen. Zeker weten dat je in heel Nederland geen soortgelijke plek met zoveel gezichten tegenkomt.

Krachtige cultuur

Tien jaar geleden maakte Peter van der Veer de overstap van de Utrechtse Jaarbeurs naar Ahoy. “Sindsdien ben ik echt van deze stad gaan houden. Ik werk hier met ongelofelijk veel plezier. Die krachtige Rotterdamse cultuur van de mouwen opstropen merkte ik al vrij snel op. Daar kun je in onze branche meters mee maken.” In Ahoy werken zo’n 250 mensen. De sfeer is familiair en medewerkers zijn trots. In de constante hectiek kent iedereen zijn rol en staat er als dat nodig is. “In deze wereld moet alles in één keer goed zijn”, legt de ambitieuze Ahoy-CEO uit. “We kunnen ons geen fouten permitteren. Laatst hadden we hier de League of Legends, het Europese kampioenschap van deze ongekend populaire computergame. De organisatie vertrouwde ons naderhand toe dat ze nergens ter wereld zo gastvrij en professioneel ontvangen werden als hier. Dat is voor ons natuurlijk een waanzinnig mooi compliment.”

Bijzondere evenementen

Mooie herinneringen kan Peter van der Veer allang niet meer op beide handen tellen. Diverse grote sport wk’s, de eerste Rotterdamse editie van North Sea Jazz, the Flying Dutch en talloze andere bijzondere evenementen passeerden inmiddels de revue. Jeugdvakantieland is er ook één die hem meteen te binnen schiet. “Kleine kinderen die thuis minder goed bedeeld zijn, komen hier meerdere dagen ‘op vakantie’. Bijna alle hallen zijn in gebruik voor allerlei spelletjes en doe-activiteiten. Door het hele complex zie je duizenden blije kinderen heen en weer rennen. Ontzettend mooi om daarbij te mogen zijn.”

Gloednieuw Congrescentrum

Congressen worden voor Ahoy in de nabije toekomst een steeds belangrijker onderdeel. Aan de voorkant verrijst de komende jaren een gloednieuw congrescentrum dat in 2019 haar deuren opent. Ook plannen voor een bijbehorend hotel zitten in de pijplijn. Peter van der Veer: “Het wordt een gigantisch gebouw met een multifunctioneel theater dat 2750 stoelen telt. Deze unieke zaal kan zich als een kameleon aanpassen aan het type evenement dat er plaatsvindt. Als we de stoelen eruit halen, hebben we bijvoorbeeld een concertzaal voor 7000 bezoekers. Door een ingebouwde toneeltoren en orkestbak kunnen we de zaal gebruiken voor musicals en theater. We zijn daarmee meteen het grootste theater van het land.”

Ahoy Rotterdam

Ahoy-weg 10
3084 BA Rotterdam
T010 2933300
Ahoy Rotterdam
Ahoy-weg 10
3084 BARotterdam