Van Mastrigt Coins & Stamps

“Een postzegel is een tijdsdocument”

Zilveren munten, penningen en postzegels van een paar honderd jaar oud; Mike van Mastrigt heeft de meest bijzondere in zijn bezit en weet bij ieder exemplaar een uitgebreid verhaal te vertellen. Een bezoek aan Van Mastrigt Coins & Stamps is een duik in de geschiedenis.

“Toen mijn vader dit bedrijf begon in 1957 kwam er steeds meer welvaart in Nederland en gingen steeds meer mensen postzegels verzamelen. Het aantal verzamelaars is in de loop der jaren verminderd. Tegenwoordig hebben mensen steeds minder tijd voor hobby’s. En toch, de verzamelaars die bij ons komen, zijn degene met een echte passie. Ik weet best veel, maar mijn klanten ook. Een postzegel is een tijdsdocument. Bekijk met kinderen een postzegel en je hebt een geschiedenisles. Uit welk jaartal komt de zegel? Wat zie je? De bijzonderste postzegel die wij in ons bezit hebben zijn de interneringszegels uit 1916. Deze zijn slechts één maand gemaakt en daarna niet meer.

Nikkelen munt

“Ook munten worden in een bepaalde oplage geslagen en sommige zijn schaars. De overgang van de zilveren munten in 1967 naar de nikkelen munt was een bijzondere periode. Dat wakkerde het verzamelen aan. Het leukste muntje waar ik mee te maken heb gehad was een kwartje uit 1818 geslagen in opdracht van Koning Willem. Hiervan zijn er slechts twaalf van gemaakt. Één ervan is bij mij ingeleverd door een familielid en ik heb ze begeleid naar een muntenveiling. Het muntje is afgeslagen voor € 37.000,-.

Juiste prijs

“Het verkopen aan verzamelaars zorgde er ook voor dat we opbergsystemen en kluizen zijn gaan verkopen. Je kunt het zo gek niet opnoemen of wij hebben het: opbergdozen voor smurfen, treintjes, fossielen, ga zo maar door, en natuurlijk ook alles voor postzegels, penningen en munten. De verkoop van gouden muntjes deden we al. Nu verkopen we ook goudbaren. Wij behoren hiermee tot de top 5 van de Nederlandse bedrijven op dit gebied. Dat betekent dat mensen vanuit heel Nederland naar onze winkel in Rotterdam komen. Transparant zijn, dat is eigenlijk de belangrijkste regel. De klant moet tevreden de deur uitlopen en het gevoel hebben dat hij eerlijk is behandeld, tegen de juiste prijs. Als je dat hebt bereikt, dan komen ze terug.”

Van Mastrigt Coins & Stamps

Botersloot 62/64
3011HJ Rotterdam
T010 4143077
Em.mastrigt@wxs.nl
Van Mastrigt Coins & Stamps
Botersloot 62/64
3011HJRotterdam