Neko Yacht Supply

Neko Yacht Supply

Het is topsport

Wintertruffel in de zomer bezorgen aan boord van een jacht in Saint Tropez? Het team van Neko Yacht Supply regelt het wanneer de klant het wil. Maar ook technische en medische producten kunnen over de hele wereld aan boord worden bezorgd. General manager Joost van Gorsel: “De klant vraagt en wij regelen het. Hoe extreem die vraag soms ook is.”

Leveren aan schepen is niets nieuws. Het Rotterdamse bedrijf Neko Ship Supply regelt dit al jaar en dag. Maar leveren aan jachten, dat is een nieuwe wereld, zeker in Nederland. CEO John Blom had vrij snel door dat hier een grote kans lag voor het bedrijf. Maar daar moest wel iemand fulltime op worden gezet om dat uit te zoeken en op te zetten. Dat antwoord kwam toen Joost van Gorsel als stagiaire bij het bedrijf binnen stapte. Onder de vleugels van het moederbedrijf werd Neko Yacht Supply opgericht. Van Gorsel: “We hebben het samen opgepakt. Vanaf dag één zijn we een hecht team. Een goede combinatie: de ervaren leermeester en de enthousiaste beginner met de kennis van nu.”

Onderzeeër

Het blijkt een schot in de roos. De bemanning van jachten over de hele wereld ontdekken Neko Yacht Supply of ze nou in Saint Tropez liggen of bij de Bahama’s. Van Gorsel: “Vooral chef-koks maken graag gebruik van onze diensten. Wij leveren dezelfde producten die een chef-kok van een sterrenrestaurant ook inkoopt. De eisen aan boord van een jacht liggen vrij hoog, alleen de beste producten zijn goed genoeg. Vis kopen we in bij een top visleverancier. Omdat de kwaliteit daar goed is, maar ook omdat wij de opdracht krijgen tien stukken wilde zeebaars te leveren, die even groot zijn. Wagyu vlees laten we overkomen uit Japan. Wat technische producten betreft kunnen we ook alles. Zo hebben we alle apparatuur geleverd voor onder andere een onderzeeër en een helikopter. De eisen naar ons toe liggen hoog maar wij zeggen nooit nee. Een grote chocolade paasei met daarboven op een voetbal? Wij vinden het bij een chocolaterie in België. Het is topsport.”

Malediven

“In de winter is het wat rustiger. De meeste jachten liggen dan bijvoorbeeld in de Malediven of de Cariben. Vele vliegtuigen vliegen in die periode per week richting het tropische gebied. In het hoogseizoen rijden er dagelijks aardig wat busjes richting Saint Tropez. Veel eigenaren van jachten hebben ook een villa of chalet. Wanneer ze daar verblijven, leveren wij daar uiteraard ook onze zelfde kwaliteit van goederen. Voor de eigenaar zijn we eigenlijk onzichtbaar. En toch spelen wij een belangrijke rol, wij leveren top kwaliteit en op tijd. De grote jongens weten ons inmiddels te vinden. We bedienen nog maar het topje van de ijsberg. En toch, we willen in deze wereld niet de grootste worden, maar wel de beste.”

Neko Yacht Supply

Columbusstraat 22
3165 AD Rotterdam-Albrandswaard
T010-800 5555
Einfo@nekoyachts.nl
Neko Yacht Supply
Columbusstraat 22
3165 ADRotterdam-Albrandswaard