Meerbouw Rotterdam

Meerbouw Rotterdam

Duurzaamheid is de toekomst

Renovatie, restauratie, verduurzamen en onderhoud zijn de vier pijlers van Meerbouw Rotterdam. Met werkzaamheden op deze gebieden groeit het bouw- en aannemingsbedrijf jaarlijks met zo’n dertig procent. Het driekoppig bestuur, Peter Offerman, Lianne de Boer en Jan Anker, verklaart het succes vooral dankzij de complete digitalisering. “Door het digitaliseren van onze processen werken wij slimmer, sneller en tegen lagere kosten.”

Alle monteurs bij Meerbouw Rotterdam werken met een iPad. Bij de introductie ervan was er bij sommige sprake van enige scepsis. Lianne de Boer: “Maar dat was snel verdwenen. Alles wordt digitaal ingepland, van afspraken tot het gebruik van materiaal en de urenregistratie. Zelfs de werkbonnen worden op de iPad ingevuld, zo wordt al het werk tot op de minuut verantwoord. Inmiddels kan niemand hier meer zonder. Het scheelt in de praktijk namelijk veel tijd aan administratie. Fijn voor de klant, maar ook fijn voor ons personeel.”

Vakmensen

Meerbouw Rotterdam werkt voornamelijk in opdracht van woningcorporaties, vastgoedbeheerders, gemeenten en scholen. Dit betekent dat de opdrachten divers zijn: van het bouwen van 12 appartementen tot van renoveren tot een school. Adjunct-directeur Jan Anker: “Maar we hebben ook diverse dak- en gevelrestauraties gedaan aan monumentale panden in Rotterdam, zoals aan het Westplein. Dat is echt een stukje vakwerk. Hiervoor moet je in het bezit zijn van gedegen kennis van oude bouwtechnieken en – materialen, en last but not least, werken met gespecialiseerde vakmensen.”

Ondanks de digitalisering binnen het bedrijf staat persoonlijk contact hoog in het vaandel. Bedrijfsmanager Lianne de Boer brengt vooraf samen met de klant in kaart wat de precieze wensen zijn en er worden duidelijke afspraken gemaakt. “Op basis daarvan ga ik het proces inrichten, inderdaad, digitaal. We houden regelmatig contact. We signaleren, denken mee en adviseren. Komen we nu al voor de derde keer voor een lekkage? Misschien is een nieuw dak een optie.” Jan Anker vult aan: “Wij leven ons in en zijn de ontbrekende schakel in het proces van onze opdrachtgevers.”

Uitdagingen

Het is de gedrevenheid van oprichter en directeur Peter Offerman die zijn uitwerking heeft op de rest van het personeel van Meerbouw Rotterdam. “Wanneer je het beste uit je personeel weet te halen, heeft het bedrijf, maar ook de klant daar profijt van.”

Wensen voor de toekomst zijn er nog zeker. Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Anker: “Natuurlijk werken wij als bedrijf met FSC® gecertificeerd hout. Dit wordt gewonnen uit verantwoord beheerde bossen. Maar we denken nog meer toekomstgericht, zoals het renoveren van bestaand vastgoed naar energieneutrale woningen en scholen. Een pand wekt zoveel energie op als dat het ook weer verbruikt. Dat zijn mooie uitdagingen. Als bedrijf doen we het nu hartstikke goed, maar de kunst is om steeds beter te worden.”

Meerbouw Rotterdam

Thurledeweg 101
3044 ER Rotterdam
T010-4157681
Einfo@meerbouwrotterdam.nl
Meerbouw Rotterdam
Thurledeweg 101
3044 ERRotterdam