La Cour des Parfums

Ontroerende geuren

Tussen de hoge kantoorgebouwen op het Weena-Zuid bevindt zich een waar geurenparadijs. Daar verkoopt Lianne Tio zeer exclusieve parfums. Met passie. “Ik kan soms zeer ontroerd raken van een geur.” Wie haar prachtige boetiek binnenstapt, waant zich meteen in Parijs, in de belle époque. Niet verwonderlijk; Daar liggen elf jaren van haar leven en daar ontwaakte ook haar passie voor parfums.

Op een mooie dag, in de boetiek van Annick Goutal, rook Lianne een parfum die haar meteen terugwierp naar haar jeugd. ,,Seringen en klimop herkende ik erin. Ik herbeleefde met dezelfde emoties mijn kinderjaren.’’

Goutal had de parfum gemaakt als eerbetoon aan haar dochter Camille, die op een ochtend naast haar moeder stond met een takje seringen en zei ze dat ze de bloemen zo lekker vond ruiken. Zo werd Eau de Camille ‘geboren’, gemaakt uit liefde. Vanaf dat moment wist Lianne: ,,Dit is mijn passie. Dit wil ik ook, mensen van geuren laten genieten. De emoties, het verhaal erachter. Reuk is het meest ondergewaardeerde zintuig, terwijl het juist zoveel herinneringen en gevoelens oproept.’’

 

Zo opende ze in 1999 Lianne Tio Parfums op het Weena-Zuid, waar ze alleen geuren verkoopt van gerenommeerde parfumhuizen. Uiteraard van Annick Goutal, maar ook van Santa Maria Novella, een parfumhuis van 400 jaar oud en Clive Christian, ’s werelds duurste parfum. Alle geuren zijn gemaakt van hoog kwalitatieve ingrediënten.

“Ik verkoop geen luchtje, maar een geur. Ik leg parfums uit, laat klanten gewaar worden van ingrediënten. Veel mensen beseffen niet meer hoe seringen ruiken of rozen. Net zoals je ontroerd kunt raken van kunst of muziek, kun je ook geuren leren waarderen.”

La Cour des Parfums

Weena 105
3013 CH Rotterdam
T010-8418242
Elianne@lacourdesparfums.com
La Cour des Parfums
Weena 105
3013 CHRotterdam