Glazenwasserij van Elten

Glazenwasserij van Elten

Het liefst zo hoog mogelijk

Geen gebouw te hoog of Hans de Roodt van Glazenwasserij van Elten weet een oplossing om het representatief achter te laten. “Van huis uit ben ik een traditionele glazenwasser. Maar als bedrijf moet je innovatief zijn om je werk nog beter te doen. Dat betekent werken volgens de ideeën en inzichten van nu.”

Met zo’n 30 jaar ervaring in de glazenwasserij is Hans een echte kenner te noemen. Tussendoor heeft hij weleens uitstapjes gemaakt naar andere banen, maar zonder succes. Het vrije leven van de glazenwasserij bleef trekken. “Inmiddels run ik samen met mijn vrouw Karin sinds 2004 Glazenwasserij van Elten. We doen eigenlijk alles wat er voor nodig is om een pand er representatief uit te laten zien, zoals het reinigen van de gevel, de zonnepanelen reinigen, maar ook het verwijderen van graffiti en kauwgom. En ik mag wel zeggen, naar grote tevredenheid van onze klanten. Natuurlijk omdat we goed werk afleveren, maar bedrijven werken graag met ons samen omdat onze jongens kwaliteit leveren. Onze betrokkenheid is groot, het zijn vaak simpele dingen die het verschil maken.”

Veiligheid

Glazenwasserij Van Elten is in het bezit van alle belangrijke certificaten en keurmerken. Er worden vandaag de dag hoge eisen gesteld aan glazenwassers. Terecht, vindt hij. “Maar een certificaat behouden is misschien wel de grootste uitdaging. Veiligheid gaat bij Van Elten vóór alles. Daarom vinden we het belangrijk dat medewerkers weten wat wél en wat niet verantwoord is. En hoe ze in sommige situaties hun eigen veiligheid beter bewaken. Zo zijn er panden waar je niet bij kan met een vaste steiger of hoogwerker. Irata Rope Access is de oplossing; hangend in touwen reinig je het pand. Voor de glazenwasser zijn dat soort klussen het leukst. Wij besteden extra aandacht aan de werkomstandigheden, dat betekent met de tijd meegaan. Sinds kort zijn wij in het bezit van een speciaal Waspak voor glazenwassers. Hierdoor hebben onze jongens minder snel last van nek- en rugklachten.

Ronald McDonald huis

Het liefst werkt Hans samen met zijn vrouw Karin mee om de ramen blinkend schoon te wassen. “En dan zo hoog mogelijk, dat geeft een gevoel van vrijheid. Tijdens vakanties als veel van ons personeel vrij is, springen we zelf bij. Zo houden we feeling met ons werk en de jongens, maar natuurlijk ook omdat we het leuk vinden om te doen. Een van onze favoriete panden is het Ronald McDonald huis. Dat doen we als sponsor en dat vinden we niet meer dan logisch. Onze jongens trouwens ook hoor, ze kennen het huis inmiddels door en door. Wat dat betreft gaat onze relatie met de klant verder dan alleen het reinigen van een pand.”

Glazenwasserij van Elten

Driemanssteeweg 39
3084 CA Rotterdam
T010 4602149
Einfo@glazenwasserijvanelten.nl
Glazenwasserij van Elten
Driemanssteeweg 39
3084 CARotterdam