Estron Group

Estron Group

Peoples business

Transport, distributie, op- en overslag, scheepsleveranties en ferrytransport; Estron Group is een veelzijdig bedrijf op het gebied van logistieke dienstverlening. En toch, zegt CEO Dennis Noordzij, is het vooral peoples business. ”De hele dag heb je contact met mensen van over de hele wereld. Dat maakt deze branche zo interessant.”

Dennis Noordzij deed al enige jaren zaken met Estron toen de toenmalige eigenaar Ad van Genderen bijna twintig jaar geleden voorstelde het bedrijf over te nemen. “Ik heb altijd wel het idee gehad iets voor mezelf te willen beginnen. Mijn carrière is onderaan de ladder begonnen als assistent-planner bij Vitesse Transport. Ik ben van het principe, wat je echt wil, kan je lukken en anders moet je gewoon doorduwen. Bij Vitesse ben ik trainee geworden, volgens mij was ik de eerste in de Rotterdamse haven. Ik ben het hele bedrijf rond gegaan. Uiteindelijk ben ik op de ladder steeds een treetje hoger gegaan, om nu dus CEO van een transportbedrijf te zijn. Samen met drie andere mannen, die al bij Estron werkten zijn we aan het roer van het bedrijf gaan staan. Met zijn vieren hebben we eerst een plan gemaakt. Welke koers willen we gaan varen? Vanaf dat moment is het bedrijf gaan groeien en dat doen we nog steeds.”

Verdubbelen

Opgericht in 1967, is Estron Group uitgegroeid tot een speler van formaat. De oorspronkelijke activiteit is ferry transport van en naar Engeland, Duitsland en de Benelux. Daarnaast is het bedrijf zich na de overname gaan richten op Warehousing, Physical Distribution, Sea en Airfreight. Tenslotte is Estron ook gespecialiseerd in de wereldwijde distributie van scheepsonderdelen. Voor het bevoorraden van schepen via het water is Estron Group medeeigenaar van twee barge schepen. Ondertussen groeit het bedrijf nog steeds door, vertelt Dennis Noordzij. “En plannen zijn er nog volop. Sinds twee jaar heb ik mijn compagnons uitgekocht en is de strategie om de omzet en grootte de komende jaren te verdubbelen. We willen met het bedrijf minder conjunctuur gevoelig worden. Ondernemer zijn is leuk, maar de toenemende regelgeving maakt het runnen van een bedrijf soms ook frustrerend. In veel gevallen is het niet anders, maar als ik het echt niet redelijk vind, dan ga ik er tegenin. We zijn één van de middelgrootte spelers binnen onze branche maar hebben wel alle disciplines van totale logistiek in eigen hand. Grotere opdrachtgevers komen ook graag bij ons. Waarom? Wij zijn benaderbaar en doen op z’n Rotterdams wat we zeggen. Wij pakken de hoofdpijnpunten van onze klanten: zorgen dat de hele logistiek van A naar B wordt geregeld.”

50 jaar

“Natuurlijk is je klant belangrijk, maar ons personeel is net zo belangrijk. Wij zijn trots op ons team dat super gemotiveerd is om hier iedere dag weer aan de slag te gaan. We zijn en blijven een familiebedrijf. We bestaan niet voor niks 50 jaar.”

Estron Group

Wolgaweg 3
3198 LR Europoort Rotterdam
T010 2961616
Einfo@estron-group.com
Estron Group
Wolgaweg 3
3198 LREuropoort Rotterdam