Chris Borgdorff Assurantie adviseur

Ik ben een arts voor bedrijven

“Iedereen kan een verzekering afsluiten, maar je klanten bijstaan, een luisterend oor bieden en advies geven dat geeft je bedrijf toegevoegde waarde.” Chris Borgdorff van het gelijknamige assurantiekantoor weet dit als geen ander. Zijn opa en zijn vader werkten ook zo. “Op deze manier met je klanten omgaan, leer je niet. Dat zit in je genen.”

Ook al is het een tijd geleden gebeurd, Chris Borgdorff vergeet het nooit meer. Tijdens het avondeten krijgt hij een telefoontje. “Mijn pand staat in brand, zegt een klant van me aan de andere kant van de lijn. Ik ben er meteen naar toe gegaan. Dat was maar goed ook, want nadat de brand was geblust, wilde de brandweer het pand sluiten wegens instortingsgevaar. Dat zou een regelrechte financiële ramp betekenen voor mijn klant. Bovendien was het niet nodig. Terplekke heb ik met de brandweer kunnen regelen dat het pand toegankelijk bleef voor het personeel. Dat was een grote opluchting voor iedereen.”

Cijfermatig geheugen

Dit zijn ervaringen die indruk maken, maar die zijn werk ook zo bijzonder maken. Chris Borgdorff Assurantie-adviseur gaat verder dan alleen het afsluiten van een verzekering of hypotheek. Praten, maar vooral luisteren en ook zorgen dat je er op de juiste momenten bent. Borgdorff: “Ik heb een grote, bedrijfsmatige interesse. Jaren geleden heb ik besloten me vooral te richten op mijn klanten in Rotterdam en directe omgeving. Juist om een betere band op te bouwen. Daar gaat tijd in zitten. Tijd die ik niet kwijt wil zijn aan reizen, maar aan mijn klant wil besteden. Wij hebben bedrijven die al drie generaties bij ons zijn. Mijn opa heeft nog zaken met ze gedaan. Sinds 1928 zit ons kantoor in de wijk Overschie, een dorp in de stad. Zo’n 65 procent van mijn klanten zit in Overschie en omgeving. Die klantenbinding is voor mij, en gelukkig voor mijn vrouw Rinske met wie ik dit samen doe, ook belangrijk. Het maakt niet uit of het gaat om een transportbedrijf of de bakker hier op de hoek. Daarnaast ben ik gek op cijfers. Ik heb een cijfermatig geheugen. Bovendien zorg ik dat ik op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen door het volgen van cursussen en opleidingen. Maar het contact met mensen is de kroon op mijn werk. Als kind wilde ik eigenlijk dokter worden, maar als ik aan bloed dacht werd ik al eng. Een eigen assurantiebedrijf lijkt misschien iets totaal anders. Maar toch, het contact wat een arts heeft met zijn patiënt heb ik met mijn klant. Eigenlijk ben ik ook een soort huisarts, alleen dan op een ander vlak; het zakelijk gebied.”

Chris Borgdorff Assurantie adviseur

Rodenburgstraat 19-21
3004 AA Rotterdam
T010 4378366
Einfo@chrisborgdorff.nl
Chris Borgdorff Assurantie adviseur
Rodenburgstraat 19-21
3004 AARotterdam